Primul campion olimpic din istoria Georgiei, arestat sub acuzația de crimă cu premeditare

Postat la: 17.08.2021 - 15:58

Zurab Zviadauri, primul campion olimpic al Georgiei (aur la judo în 2004), a fost arestat în urma unei confruntări domestice în care și-au pierdut viața trei persoane. Confruntarea a avut loc în Ţinandali, localitate situată la 95 de kilometri de Tbilisi.

În legătură cu acelaşi caz, oamenii legii l-au acuzat pe un bărbat, născut în 1977, de posesie neglijentă a unei arme de foc, ceea ce a dus la pierderea de vieţi omeneşti.

"În această etapă a anchetei, s-a stabilit că, la 16 august, în vecinătatea localităţii Ţinandali, din municipalitatea Telavi, cearta dintre mai multe persoane s-a transformat într-o confruntare fizică. În timpul confruntării, V.C., născut în 1971, a deschis focul cu o armă înregistrată pe numele lui J.J., care este în prezent reţinut. N.K., născut în 1994, a răspuns tot cu focuri de armă şi în urma acestor împuşcături, patru persoane au fost rănite, dintre care două au murit pe loc. Ancheta a stabilit, de asemenea, că în timpul confruntării, Z.Z., arestat în calitate de inculpat, a tras şi el cu o armă de foc împotriva lui N.K, acesta din urmă fiind rănit mortal", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne din Georgia.

Presa georgiană a explicat că Zviadauri, 40 de ani, l-a împuşcat pe cel care i-a ucis fratele în această confruntare. Dacă acuzaţia de crimă cu premeditare va fi confirmată, fostul campion olimpic riscă 15 ani de închisoare, potrivit News.ro. Zviadauri a devenit primul campion olimpic din istoria Georgiei, ca ţară independentă, la judo, la categoria 90 de kilograme, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena din 2004. El a îmbrăţişat apoi o carieră politică şi a fost deputat, între 2014 şi 2016.​

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu