Scandal după ce Djokovic a primit scutire medicală de participare la Australian Open: "Nu se încadrează la nicio categorie!"

Postat la: 04.01.2022 - 16:10

Liderul mondial Novak Djokovic va participa la Australian Open grație unei excepții medicale. Știrea nu a mulțumit pe toată lumea, jurnaliștii de la Marca scoțând în evidență că "Djokerul" nu merita o asemenea scutire de la reguli.

Autoritățile australiene i-au acordat, în cele din urmă, lui Djokovic o scutire medicală, iar liderul ATP va putea să participe la turneul unde are cele mai multe titluri de Grand Slam cucerite - 9. Însă, conform jurnaliștilor de la Marca, "Nole" nu se încadrează la niciuna dintre categoriile de sportivi exceptați de la vaccinul împotriva Covid-19:

- Istorie de anafilaxie față de o componentă a vaccinurilor aprobate.
- Efecte adverse grave după vaccinarea cu o primă doză, care au condus la spitalizare sau incapacitate semnificativă.
- Afecțiune medicală acută.
- Boală cardiacă inflamatorie în ultimele șase luni.

Australian Open 2022 va avea loc în perioada 17-30 ianuarie la Melbourne Park. Campionii en-titre sunt Naomi Osaka și Novak Djokovic. Organizatorii de la Australian Open au publicat pe siteul oficial un comunicat în care explică motivele pentru care liderul ATP a primit dreptul de a intra în Australia deși nu este vaccinat împotriva Covid-19. Conform australienilor, Djokovic a fost evaluat de către două comisii medicale.

"Djokovic a aplicat pentru o scutire medicală, care a fost acordată în urma unui proces riguros de analiză, care a implicat două grupuri separate și independente formate din experți medicali. Cererea a fost analizată și de o comisie medicală independentă a Departamentului de Sănătate din statul Victoria. Comisia a fost formată din imunologi, medici specializați în boli infecțioase și experți în medicină generală. Procesul a inclus transmiterea informațiilor personale, cu asigurarea confidențialității pentru aplicanți. Directorul turneului Australian Open, Craig Tiley, a transmis că jucătorii, fanii și staff-urile trebuie să fie vaccinați complet, cu excepția situației în care există un motiv concret pentru care o derogare ar trebui acordată", se arată în mesajul postat pe siteul oficial al AO.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu