Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf revine în folosinţa gratuită a FR Rugby: "Ne apropiem de normalitate!"

Postat la: 05.10.2022 - 17:36

Adunarea Generală Extraordinară a Federaţiei Române de Rugby a votat, miercuri, în unanimitate, primirea în folosinţă gratuită pentru 49 de ani a Stadionului Naţional de Rugby Arcul de Triumf.

Dintre cei 126 de membri afiliaţi, dintre care 99 cu drept de vot, miercuri au fost prezenţi 57, iar în conformitate cu art.30, pct 1 si 2 din Statutul Federaţiei Române de Rugby (cvorum 50% +1 din numărul delegaţilor cu drept de vot) Adunarea Generală Extraordinară a fost declarată statutar constituită. Votul a fost în unanimitate pozitiv, precizează FRR.

„Adunarea Generală a votat în unanimitate Primirea în folosinţă gratuită de către Federaţia Română de Rugby a unei părţi din imobilul identificat ca fiind Complexul Sportiv Naţional Arcul de Triumf, mai puţin spaţii de cazare, centrul de recuperare sportivi, terenurile de tenis şi parţial parcaj. Adică Ministerul Sportului va păstra pentru administrarea celorlalte părţi menţionate mai sus. Este nevoie de această Adunare pentru că precedentul act între Minister şi Federaţie stipula că tot stabilimentul va reveni către Federaţia Română de Rugby, fapt ce actuala conducere nu mai doreşte să respecte. Într-un cuvânt ne apropiem de normalitatea despre care am discutat în ultimii doi ani de zile şi anume Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf revine acolo unde îi era locul. Şi anume la Federaţia Română de Rugby. Nu se întâmplă din păcate aşa cum a fost discuţia iniţială şi anume să primim tot complexul pentru sportul nostru, dar având în vedere aspectele care s-au întâmplat în ultimele mai bine de 24 de luni în ceea ce priveşte acest Complex pot spune că este o victorie mare pentru noi să avem un stadion modern pe care să putem juca, să ne creştem aici viitoarele generaţii, să rămână împământenit că acesta este templul rugbyului românesc şi aceasta să fie moştenirea pe care o lăsăm urmaşilor noştri", a declarat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

El a precizat că stadionul va fi folosit "cu siguranţă şi la fotbal". "Ştiţi foarte bine că întotdeauna am fost cu porţile deschise. De fiecare dată am fost deschişi, dar în funcţie de programul competiţional pe care echipele de rugby îl vor desfăşura. Sper ca suporterii de la fotbal când vor călca pe o astfel de arenă se vor comporta altfel", a adăugat conducătorul federaţiei de rugby.

Petrache este de părere că sportul românesc este "la limita finanţării, la limita subzistenţei". "Să nu uităm că majoritatea finanţărilor care vin pentru sportul românesc vin din partea statului român. Va trebui să ne aplecăm mai mult şi către ceea ce înseamnă cluburile particulare, care se dezvoltă foarte tare şi care au nevoie de o finanţare la fel de bună", a adăugat el.

Federaţia Română de Rugby urmează să solicite Ministerului Sportului iniţierea unui proiect de Hotărâre de Guvern prin care Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf să fie dat în folosinţă gratuită Federaţiei Române de Rugby pe o perioadă de 49 de ani.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu