Trădare, dar să știm și noi! Clubul finanțat de Guvernului de la Budapesta declarat de utilitate publică în România

Postat la: 14.04.2022 - 16:41

Guvernul României declară ca fiind de utilitate publică un club de fotbal finanțat de Ungaria. Manevra urmează să deschidă porțile pentru finanțări din partea primăriilor și a consiliilor județene. Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi" respinsă atunci când a cerut statutul de utilitate publică.

Guvernul a recunoscut în sedința de astăzi Asociația Futball Klub Csikszereda Miercurea Ciuc ca fiind de utilitate publică. Futball Klub Csikszereda Miercurea Ciuc evoluează în Liga a II-a din România. Acesta a fost fondat în anul 1904. În anul 2013, a fost încheiat un parteneriat între Puskás Akadémia şi FK Csíkszereda, în urma căruia s-a creat Székelyföldi Labdarúgó Akadémia, adică Academia de Fotbal a Ţinutului Secuiesc. Propunerea este negociată în Coaliție. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au trebuit să cedeze în fața insistenței colegilor de la UDMR. Surse din cadrul Coaliției au declarat pentru Lumea Politică faptul că maghiarii au cerut declararea clubului ca fiind de utilitate publică în mod imperativ, scrie lumeapolitică.ro

„S-a recurs la șantaj politic. UDMR a făcut toate actele prin Ministerul Sportului care este la ei. Vor să ofere posibilitatea Consiliilor Județene din Harghita și Covasna să bage bani la acest club de fotbal. Au condiționat anumite acte care trebuiau emise de Ministerul Dezvoltării de acordare a acestui statut de utilitate publică" a declarat pentru Lumea Politică o sursă din interiorul Guvernului. FK Csíkszereda este finanţată de către statul maghiar, care şi-a făcut o academie de fotbal de toată frumuseţea în Harghita şi Covasna. Guvernul de la Budapesta bagă bani într-o rețea de academii de fotbal în țările vecine, iar FK Csíkszereda este prima mare investiție a executivului condus de Viktor Orban.

FK Miercurea Ciuc au beneficiat din plin de investițiile pe care Guvernul de la Budapesta le-a făcut. Aceștia alocând milioane de euro pentru stadioane și infrastructură. Echipa a fost finanțată de statul maghiar cu peste 12 milioane de euro. Unul dintre obiectivele vizibile ale ungurilor este să le creeze condiții bune de pregătire etnicilor maghiari din țara noastră, care mai apoi să poată să îmbrace tricoul reprezentativelor Ungariei. Viktor Orban a făcut o invesțișie de trei milioane de euro în modernizarea arenei divizionarei secunde Csikszereda Miercurea Ciuc. Construind o nouă tribună de 1.400 de locuri. La arena din Miercurea Ciuc s-au efectuat numeroase lucrări de modernizare în ultimii ani, printre care și montarea unui gazon nou, prevăzut cu încălzire.

Articol integral AICI.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu