Victor Pițurcă e la un pas să piardă 15 milioane de euro! Afacerea neinspirată în care a intrat antrenorul

Postat la: 21.02.2021 - 17:10

Fostul selecționer al României s-a ocupat mai mult de familie și de nepoți după ce a încheiat conturile cu Universitatea Craiova, dar s-a ocupat și de afaceri. Tehnicianul pare că nu a fost deloc inspirat în momentul în care a achiziționat un teren, cu o suprafață de 14,8 ha din zona Craiovei.

Pițurcă s-a trezit mai apoi într-un proces complicat, deoarece terenul face parte din patrimoniul stațiunii de cercetare didactică Banu Mărăcine, care a fost restituit moștenitorilor fostului boier Mihai Negoescu. La prima vedere, afacerea părea una sigură. Se pare însă că unul dintre nepoții boierului, adică unul dintre moștenitori, a vândut aceeași parcelă de teren mai multor persoane, care s-au trezit mai apoi că nu pot utiliza suprafața achiziționată.

Unul dintre aceștia este Victor Pițurcă, care a investit în zonă, crezând că va da lovitura. Fostul selecționer a achiziționat terenul cu pricina de la un alt om de afaceri, care la rându-i îl cumpărase de la moștenitorul boierului Negoescu. Surpriză, însă. Victor Pițurcă s-a trezit în mijlocul unui scandal de proporții, încolțit în justiție de alte entități juridice care au achiziționat aceeași parcelă de teren și de către Direcția Finanțelor Publice Dolj.

În plus, pe rol au intrat și cei de la Fisc, care au invocat legile fondului funciar, care nu permit, decât cu hotărâre guvernamentală, înstrăinarea terenurilor care aparțint stațiunilor de cercetare. Cum în acest caz situația nu este deloc una limpede s-a ajuns la proces, unul în urma căruia Pițurcă se poate trezi și fără teren, dar și fără cele 15 milioane de euro.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu