10 previziuni surprinzător de precise ale lui Nostradamus. Ce a spus și ce s-a întâmplat

Postat la: 23.01.2024 - 08:59

Profețiile lui Nostradamus nu încetează niciodată să ne uimească. Chiar și pentru anul 2024, catrenele acestuia anunță niște evenimente care te lasă fără cuvinte. Iată câteva previziuni ale lui Michel de Nostradame, care s-au îndeplinit.

Apotecarul francez și presupusul profet Nostradamus poate avea scepticii săi, dar nu poți nega că ideile sale au o putere durabilă. El și-a scris prima carte, "Les Propheties", în 1555, iar astăzi încă se tipăresc copii ale acesteia. Există chiar și un "Nostradamus pentru începători". În textul cărții sale, fiecare bloc de patru linii, numit catren, încearcă să prezică viitorul.

Deși logica ar putea sugera că afirmațiile lui Nostradamus ar putea fi aplicate aproape oricărui eveniment, unele dintre ele se apropie îngrijorător de mult de realitate. În aceste 10 cazuri, nu am putut ignora capacitatea sa speculativă, notează astrosens.ro

Iată zece preziceri ale lui Nostradamus care s-au dovedit a fi reale:

1. Moartea lui Henry al II-lea

Prezicere

"Tânărul leu va învinge pe cel mai în vârstă,

Pe câmpul de luptă într-o singură bătălie,

El îi va străpunge ochii printr-o colivie aurie,

Două răni devenind una, apoi el va muri într-o moarte crudă."

Ce s-a întâmplat

Regele Franței, Henry al II-lea, s-a aliniat să se dueleze cu Gabriel, conte de Montgomery, senior de Lorges, un nobil cu șase ani mai tânăr, în vara anului 1559.

În întrecerea lor finală, lancea lui Montgomery s-a înclinat în sus și s-a rupt în două fragmente. Una a trecut prin viziera regelui și i-a lovit ochiul, iar cealaltă s-a înfipt în tâmplele sale. Henry a suferit timp de 10 zile înainte de a muri în patul său.

Unele relatări spun că scuturile lor afișau embleme cu lei, deși există dezacorduri. Scepticii susțin, de asemenea, că expresia "câmp de luptă" din catren probabil nu ar trebui să se aplice la meciul amical de duel care l-a ucis pe Henry al II-lea.

2. Marele Incendiu din Londra

Prezicere

"Sângele celor drepți va lipsi în Londra,

Arzând în focul din '66:

Vechea Doamnă va cădea din locul său înalt,

Mulți din aceeași sectă vor fi uciși."

Ce s-a întâmplat

La 2 septembrie 1666, un mic incendiu în brutăria lui Thomas Farriner de pe Pudding Lane din Londra s-a transformat într-un incendiu care a mistuit orașul timp de trei zile. A devenit cunoscut sub numele de Marele Incendiu din Londra.

Moartea țăranilor nu a fost înregistrată la acea vreme, dar mulți istorici susțin că cel puțin opt persoane au murit în incendiu. Mii de case și afaceri au ars, de asemenea.

"Sângele celor drepți" ar putea face referire la eliminarea milioanelor de șobolani purtători de purici care au răspândit Moartea Neagră. Această molimă mortală a dispărut în timpul Marele Incendiu.

3. Revoluția Franceză

Prezicere

"Cântece, strigăte și revendicări vor veni de la cei înrobiți,

Ținuți captivi de nobilime în închisorile lor,

La o dată ulterioară, idioți lipsiți de minte

Le vor lua drept voci divin inspirate."

Ce s-a întâmplat

În 1789, poporul francez a decis că s-au săturat de stăpânirea aristocratică. S-au revoltat, cucerind Bastilia, o fortăreață din Paris folosită ca închisoare. Căderea Bastiliei, care simboliza abuzurile monarhiei, a marcat apogeul Revoluției Franceze.

Țăranii au preluat rapid controlul asupra Parisului și au impus cererile lor prin răpirea membrilor familiei regale. Unii dintre aceștia au fost chiar decapitați.

4. Cuceririle lui Napoleon

Prezicere

"Pau, Nay, Loron, mai mult foc decât sânge,

Înotând în laude, omul mare se grăbește spre confluență.

El va refuza intrarea coțofanelor,

Pampon și Durrance le vor îngrădi."

Ce s-a întâmplat

Pau, Nay și Loron se referă la trei orașe din Paris, cu toate că ultimul este în realitate numit Oloron. Folosind aceste denumiri, Nostradamus a utilizat unul dintre dispozitivele sale preferate, anagrama.

Rearanjarea literelor orașelor formează cuvântul "Napaulon Roy", care seamănă izbitor cu "Regele Napoleon" în franceză.

"Mai mult foc decât sânge" poate face referire la linia sa nobilă, cu accent mai mult pe abilitățile sale militare și politice, având în vedere că Napoleon a preluat puterea printr-un puci.

"Va refuza intrarea coțofanelor" ar putea face referire la Papii Pius VI și VII, ambii încarcerați de către Napoleon în timpul domniei sale.

5. Descoperire lui Louis Pasteur

Prezicere

"Lucrul pierdut este descoperit, ascuns de multe secole.

Pasteur va fi sărbătorit aproape ca o figură aproape zeiască.

Acesta este momentul când luna își finalizează marele său ciclu,

Dar prin alte zvonuri va fi desconsiderat."

Ce s-a întâmplat

Născut în 1822, Louis Pasteur a fost un chimist și microbiolog francez care a descoperit că, creșterea microorganismelor cauzează fermentație. Această descoperire a demonstrat, de asemenea, că bacteriile nu apar spontan, așa cum se credea anterior, ci cresc din organisme deja vii într-un proces numit biogeneză.

Deși Pasteur nu a fost primul care a propus "teoria germenilor", el a convins o mare parte a Europei de validitatea acesteia. A inventat un proces pentru eliminarea bacteriilor, "pasteurizarea", numită după el. Lucrările sale timpurii au dus, de asemenea, la crearea vaccinurilor împotriva turbării și antraxului.

6. Teroarea lui Hitler din Europa

Prezicere

"Din adâncurile Vestului Europei,

Un copil tânăr se va naște într-o familie săracă,

Cel care, prin limbajul său, va seduce o mare trupă;

Faima sa va crește către regiunea Estului."

Și ...

"Fiare feroce de foame vor traversa râurile,

Cea mai mare parte a câmpului de luptă va fi împotriva lui Hister.

Într-o cușcă de fier va fi tras cel mare,

Când copilul Germaniei nu observă nimic."

Ce s-a întâmplat

Hitler, care s-a născut într-o familie săracă în 1889 în Vestul Europei, și-a folosit abilitățile intense de oratorie pentru a mobiliza partidul nazist în Germania în anii care au urmat Primului Război Mondial. Germania, ca parte a Axei, s-a aliat și cu Japonia în Est. Deși mulți cred că "Hister" ar putea fi o eroare de tipar, este și un nume vechi pentru fluviul Dunărea.

Hitler s-a născut la doar câțiva kilometri de acest fluviu, în ceea ce era atunci Austro-Ungaria, cunoscută și sub numele de "Monarhia Dunăreană". Trebuie să reținem că Nostradamus adesea folosea anagrame, cum ar fi "Hister", în scrierile sale.

7. Bomba atomică

Prezicere

"Săgeata cerească își va îndeplini cursul

Moartea în vorbire: o mare realizare

Națiunea mândră coborâtă de piatra din copac

Zvonuri despre un monstru uman, aduc purificare, apoi ispășire."

Ce s-a întâmplat

În august 1945, Statele Unite au lansat două bombe atomice asupra Japoniei, în Hiroshima și Nagasaki. Mulți istorici consideră această tragedie ca marcând sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Cei care au scăpat de explozia imediată au suferit de otrăvirea dureroasă cu radiații, iar mulți au murit. "Piatra din copac" în catrenul lui Nostradamus ar putea descrie forma norului ciupercii care a învăluit cerul deasupra orașului. Ar putea însemna, de asemenea, un obiect terestru, precum o piatră și o bombă, care apare paradoxal unde nu ar trebui - într-un copac sau cer.

8. Asasinatul lui JFK

Prezicere

"Ancara sarcină va fi îndeplinită

Din înălțimi, răul va cădea asupra omului mare

Un inocent mort va fi acuzat de faptă

Cel vinovat va rămâne în ceață."

Ce s-a întâmplat

Asasinatul lui John F. Kennedy în 1963 a provenit fără îndoială "din înălțimi". Glonțul i-a intrat în cap de la nivelul acoperișului.

Bărbatul acuzat de crimă, Lee Harvey Oswald, nu a trăit destul de mult pentru a fi judecat. Un proprietar de club din Dallas l-a ucis în timp ce se afla în custodia poliției. Oswald a susținut constant că a fost o marionetă și, prin urmare, nevinovat.

Chiar și astăzi, nu știm cu certitudine cine l-a ucis pe JFK. Conform unui sondaj recent Gallup, 61% dintre americani cred că a fost o conspirație.

9. 11 septembrie 2001

Prezicere

"Cerul va arde la patruzeci și cinci de grade.

Focul se apropie de marele oraș nou.

Prin foc, el le va distruge orașul lor,

Un inimă rece și crudă, sânge va curge.

Mila pentru nimeni."

Ce s-a întâmplat

În dimineața zilei de 11 septembrie 2001, avioane deturnate au lovit cele două turnuri ale World Trade Center din New York City.

Cercetătorii interpretează patruzeci și cinci de grade fie ca o referire la proximitatea orașului New York față de latitudinea 45, fie că clădirile în flăcări ar cădea, creând un unghi de 45 de grade față de sol - chiar dacă s-au prăbușit pe ele însele.

10. Conducerea lui Charles de Gaulle

Prezicere

"Hercules devine rege al Romei și al Annemarc,

Un om numit De Gaulle este lider de trei ori,

Italia și apele Veneției vor tremura,

El va fi renumit mai presus de toți monarhii."

Ce s-a întâmplat

Charles de Gaulle - lider de trei ori - a început ca lider al Forțelor Franceze Libere, guvernul exilat al Franței, cu sediul la Londra, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

A devenit apoi prim-ministru al guvernului provizoriu de după cel de-al Doilea Război Mondial. În cele din urmă, în 1959, a preluat prima președinție a celei de-a Cincea Republici Franceze.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu