5 trucuri care prelungesc durata de viață a bateriei telefonului tău

Postat la: 26.03.2024 - 01:49

Poate că nu e nimic mai frustrant decât să observi că bateria telefonului în care ai investit un buget semnificativ, cum ar fi un iPhone 15 Pro Max, se descarcă din ce în ce mai rapid. E bine să știi că există soluții care previn descărcarea precoce a telefonului tău și ți le prezentăm imediat în rândurile care vor urma.

Dacă atunci când este nou, un telefonul rulează excelent, pe măsură ce trece timpul pot să apară probleme din ce în ce mai diverse, iar descărcarea mult mai rapidă a bateriei este una dintre acestea. Te sfătuim să pui în aplicare trucurile noastre pentru a te bucura pentru cât mai mult timp de beneficiile pe care ți le aduce atât un telefon low buget cât și unul flag ship, cum ar fi un iPhone 15 Pro Max sau un iPhone 15.

Află care sunt cele mai importante cinci trucuri pe care te sfătuim să le folosești pentru a preveni deteriorarea precoce a bateriei telefonului tău.

1. Nu lăsa telefonul să se descarce total și nici să se încarce sută la sută

Un truc mai puțin cunoscut este acela că nu trebuie să lași telefonul să se descarce total, dar nici să se încarce până la sută la sută deoarece acest lucru poate dăuna bateriei. Aceste sfaturi sunt valabile pentru toate tipurile de telefoane smart, dar mai ales pentru acelea produse de Apple, cum ar fi, spre exemplu, un iPhone 15 Pro Max. Experții recomandă să îți încarci telefonul atunci când bateria arată 15-20 % și să nu îl încarci mai mult de 80-90 %.

2. Folosește Power Saving Mode sau Low Power Mode

Dacă folosești un telefon de tip Android, te sfătuim să activezi funcția Power Saving Mode, iar dacă preferi să folosești un iPohne 15 Pro Max, activează funcția Low Power Mode. Această funcție îți va ajuta telefonul să economisească baterie deoarece va reduce consumul acesteia, oprind acele activități care nu sunt neapărat necesare pentru o bună funcționare a telefonului tău mobil, cum ar fi descărcările automate pe care le face telefonul în mod normal, afișarea notificărilor sau activitățile neesențiale.

3. Nu folosi telefonul atunci când sunt temperaturi extreme

Un alt truc de care te poți folosi este să încerci să limitezi cât mai mult utilizarea unui iPhone 15 Pro Max sau al unui alt tip de telefon smart atunci când este foarte cald afară sau foarte frig. De ce? Explicația este aceea că atunci când afară sunt temperaturi fie mult prea ridicate, fie mult prea scăzute, bateria este supusă unui efort suplimentar și este vulnerabilă și predispusă la deteriorare. Așa că dacă nu ai neapărat nevoie să folosești telefonul pe caniculă sau pe ger extrem, te sfătuim să îl protejezi și să îl ții în buzunar sau în geantă, urmând să îl utilizezi atunci când ajungi într-un spațiu închis și cu o temperatură normală.

4. Dezactivează funcțiile de care nu ai neapărată nevoie

Nu ai nevoie tot timpul de toate funcțiile activate, așa că atunci când nu le folosești este de preferat să le dezactivezi. Cele mai comune exemple în acest sens sunt funcția Bluetooth, funcția WIFI sau funcția location. Folosește-te de ele și activează-le doar atunci când ai nevoie și astfel vei prelungi durata de viață a bateriei iPhone-ului 15 Pro Max sau orice alt tip de telefon ai utiliza.

5. Redu luminozitatea

Sigur că este tentant să ținem ecranul cu o luminozitate crescută, însă acest lucru duce la un consum foarte mare de energie și implicit se consumă foarte multă baterie. Pentru a prelungi durata de viață a bateriei iPhone-ului 15 Pro Max sau al oricărui tip de smartphone, te sfătuim să reduci luminozitatea ecranului și vei observa că vei avea din ce în ce mai puțină nevoie să încarci frecvent telefonul.

Sperăm că trucurile noastre te-au ajutat și că îți vor fi de folos în demersul tău de a salva și de a prelungi durata de viață a telefonului tău.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu