7 greșeli pe care le faceți cu blenderul dvs

Postat la: 22.01.2021 - 15:33

Poate că ați avut același blender de ani de zile și căutați unul nou, pentru a face un upgrade, sau căutați în cele din urmă să obțineți un blender pentru prepararea de smoothie-uri sănătoase și sosuri de casă. Oricum ar fi, probabil că faceți unele greșeli obișnuite atunci când folosiți blenderul și uitați unele dintre cele mai importante caracteristici, care pot face diferența.

În acest articol, vă vom trece prin câteva din greșelile pe care le face toată lumea și veți învăța cum puteți profita la maximum de această mașină multifuncțională numita blender.

Investiți într-un model slab

Dacă aveți de gând să vă luați un blender, veți dori să vă asigurați că obțineți unul bun. Blenderele sunt alcătuite din trei părți principale: un motor, o lamă și un rezervor. Aparatele proiectate corespunzător vor face ca aceste trei părți să lucreze împreună, pentru a direcționa rapid ingredientele către lamă, pentru a se amesteca rapid și ușor. Căutați aparate de înaltă calitate care au aceste trei componente realizate din materiale rezistente, astfel încât blenderul dvs. să reziste.

Îl folosiți numai pentru articole comestibile

O greșeală obișnuită a utilizării blenderului este să nu vă dați seama că îl puteți folosi pentru mult mai mult decât să amestecați lucruri de care să vă bucurați în bucătărie. Există și o mulțime de lucruri care nu sunt comestibile, pe care le puteți face cu blender.

Din ce în ce mai mulți utilizatori încep să-și folosească blenderul pentru a face articole care să fie folosite în toată casa, inclusiv în baie. Pinterest este plin de rețete pentru produse de îngrijire a pielii de casă (cum ar fi măști, loțiuni și tratamente pentru păr) și soluții de curățare (inclusiv detergenți pentru rufe și produse de curățare pentru baie) pe care le puteți amesteca într-un blender.

Îl folosiți pentru doar pentru a amesteca smoothie-uri

Tuturor ne place să ne bucurăm de un smoothie, dar când vine vorba de mâncare, acest aparat versatil este bun pentru mult mai mult decât doar lucruri pe care le puteți sorbi dintr-un pai.

Puteți folosi blenderele pentru a măcina semințele și condimentele, pentru a face sosuri și maioneză și pentru a zdrobi gheața. Baza mică a unui blender îl ajută să macine semințe și condimente mai eficient decât un robot de bucătărie.

Păstrați-l la îndemână pentru aluaturi mai fine ca oricând de clătite și prăjituri, precum și pentru creme mousse.

Îi ignorați calitățile verzi

Ar fi bine să credeți: resturile de fructe și legume suplimentare (gândiți-vă la morcovi, salată ofilită și bucăți de mere învinețite) pe care nu intenționați să le mâncați pot, de asemenea, să meargă în blender. Puteți deveni un maestru în compostare, datorită blenderului dvs. și abilității sale de a începe procesul de compostare.

Uitați de alte instrumente cruciale

Pe lângă cele trei componente esențiale (un motor, o lamă și un rezervor), vă recomandăm să fiți atenți la calitatea tamponului de borcan (piesa care amortizează recipientul, de pe bază) și al tamperului (partea în formă de băț care ajută la împingerea ingredientelor spre lamă). Tamponul pentru borcan trebuie să fie din plastic robust, iar dispozitivul de manipulare trebuie să aibă o spatulă atașată, pentru a ghida cu ușurință ingredientele în timp ce aparatul funcționează.

Folosiți ordinea greșită

Pentru o viteză și o ușurință optimă de amestecare, adăugați ingredientele în blender în această ordine: lichide, pulberi, solide și congelate. Turnarea lichidelor mai întâi permite lamelor să se miște cu ușurință, atunci când porniți mașina. Adăugați ingrediente sub formă de pulbere în continuare, astfel încât să nu se lipească de capac, apoi îngrămădiți alimentele moi, cum ar fi bananele și castraveții, urmate de alimente tari, precum fructe congelate și legume crude.

Fructele înghețate sau gheața se pun ultimele, fiind cele mai grele dintre toate ingredientele, pentru a presa celelalte ingrediente în jos spre lamă.

Îl umpleți până la vârf

La fel ca oamenii, blenderele se descurcă cel mai bine cu un spațiu mic pentru a respira. Una dintre principalele greșeli pe care le puteți face în utilizarea blenderului este să vă gândiți că puteți umple recipientul până la vârf.

Nu umpleți recipientul de blender până la refuz, mai ales când amestecați lucruri fierbinți, cum ar fi supa cremă. Lucrurile fierbinți creează abur și, dacă încercați să procesați un castron complet de blender cu supă fierbinte, capacul este probabil să se declanșeze, stropind supă fierbinte peste tot în bucătărie. Evitați acest lucru prin procesarea ingredientelor fierbinți în loturi și rămânând sub linia de capacitate a containerului.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu