A fost inventat testul care detectează COVID-19 în 10 secunde cu o acuratete de 99%

Postat la: 02.01.2021 - 12:37

Cercetătorii turci au inventat un test ultra-rapid pentru COVID-19 care oferă rezultatul în doar 10 secunde și care într-un final ar putea înlocui testele PCR, relatează Euronews.

Diagnovir, testul dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Bilkent, este un kit de diagnosticare despre care se spune că folosește nanotehnologia pentru a detecta COVID-19. În primul rând, este prelevată o probă cu un tampon din gura pacientului, apoi se amestecă cu o soluție și se adaugă la un cip de detectare a agentului patogen. Se detectează prezența agenților patogeni cu o precizie ridicată de 99%.

Spre deosebire de testul PCR, care detectează material genetic specific amplificat dintr-o probă, Diagnovir se concentrează pe existența sau inexistența virusului, folosind metode optice avansate. Această metodă poate oferi pacientului un rezultat în decurs de 5-10 secunde, dacă este pozitiv. Testul poate dura până la 20 de secunde dacă rezultatul este negativ. Cercetătorii vor acum să obțină aprobarea pentru a începe producerea în masă a kiturilor.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu