A fost schimbat Consiliul de administrație de la TAROM. Va scadea cu 33% și numărul angajaților

Postat la: 21.01.2021 - 14:01

Consiliul de administrație de la TAROM a fost schimbat. Astfel, la conducerea companiei naționale au fost instalați trei noi membri. Este vorba despre Țîra-Rădulescu Costin, Bunea Cătălin și Alexandru Moglan.

"Fiecare ministru care vine impune câte un consiliu de administrație, indiferent că se numește TAROM, CFR Marfă sau CFR Călători, ROMASTA sau Compania de Aeroporturi București. CFR Marfă și TAROM sunt Cenușăresele transporturilor în contextul în care TAROM a fost ani buni vaca de muls. Ieri, în mare secret, adunarea generală a acționarilor a decis sschimbarea unor membri din Consiliul de Administrație. Au rămas domnul George Rotaru, domnul Petre Neașca și domnul Mironel Panțuroiu. În schimb în locul lui Traian Preoteasa, Carmen Moraru și al lui Silviu Nate au fost numiți Țîra-Rădulescu Costin, Bunea Cătălin și Alexandru Moglan. (...) Sunt 7-8 ani de când din Consiliul de Administrație al companiei TAROM fac parte tot felul de oameni care n-au nicio legătură cu aviația, probabil sunt puși pentru anumite voturi sau pentru anumite decizii radicale", a explicat Ștefan Etveș.

TAROM are un plan de restructurare pentru care a estimat un cost de până la 1,84 miliarde lei, din care a cerut 923,6 milioane lei. Compania a promis, în schimb, scăderea cu 33% a numărului total al angajaților, inclusiv reducerea cu 50% a pozițiilor de management, respectiv reducerea cheltuielilor prin închiderea unor agenții, optimizarea rutelor operate și a costurilor privind combustibilul.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu