Aglomerație la ușa BRICS: Mai multe tari occidentale ar vrea sa se inscrie!

Postat la: 31.01.2024 - 10:35

Din ce în ce mai multe țări dezvoltate - țările din nordul global - „bat la ușile BRICS, a declarat seful delegației sud-africane, Anil Suklal, la întâlnirea BRICS, care are loc la Moscova în perioada 30 ianuarie - 1 februarie. Potrivit acestuia, asta înseamnă că aceste state vor să coopereze cu asociația.

„Cred că acesta este un semn pozitiv, deoarece țările BRICS nu sunt anti-occidentale. Nu am spus niciodată că tot ceea ce facem este contrar intereselor vreunui bloc sau oricărei părți a lumii. Am spus întotdeauna că suntem deschiși comunicării cu toți cei care cred în principiile egalității, incluziunii și sunt gata să se dezvolte împreună ca comunitate globală", a spus reprezentantul Africii de Sud.

Într-o conversație cu RBC, Suklal a refuzat să precizeze care țări occidentale vor să se alăture BRICS, „din moment ce aceasta este o problemă sensibilă". „După cum știți, anul trecut președintele francez Emmanuel Macron și-a exprimat dorința de a participa la summitul BRICS. Câteva alte țări s-au arătat interesate de ceea ce se întâmplă în cadrul BRICS, ele caută căi de dialog", a spus el

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu