Aleksei Navalnîi - cel mai aprig opozant al lui Vladimir Putin a murit în închisoare

Postat la: 16.02.2024 - 14:29

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a murit în închisoare, au anunţat vineri agenţiile ruse de presă şi Serviciul penitenciar din regiunea Iamalo-Neneţ.

"În colonia corecțională nr. 3, condamnatul A.A. Navalnîi s-a simțit rău după o plimbare, pierzându-și aproape imediat cunoștința. Au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, care nu au dat rezultate pozitive. Medicii de pe ambulanță l-au declarat mort pe condamnat. Cauzele morții sunt în curs de stabilire", a declarat Serviciul Federal al Penitenciarelor într-un comunicat. Potrivit unei surse RT, cauza morții lui Navalnîi a fost un cheag de sânge.

Opozantul, care se află în detenţie, s-a plâns că a fost otrăvit, agresat şi privat de îngrijiri medicale adecvate, dar luni a dezvăluit că se confruntă cu o nouă provocare: este forţat să asculte un celebru cântăreţ de muzică pop pro-Putin, la ora 05:00 în fiecare dimineaţă.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, un fost avocat care a devenit cunoscut în urmă cu mai bine de zece ani prin faptul că a ironizat elita preşedintelui Vladimir Putin şi a adus acuzaţii de corupţie pe scară largă, se află în prezent într-o închisoare aflată la aproximativ 60 km nord de Cercul Polar.

Condamnat să rămână în închisoare până la vârsta de 74 de ani, în baza unor acuzaţii despre care spune că au fost inventate pentru a-l ţine departe de politică, Navalnîi spune că regimul său de detenţie presupune acum ca în fiecare dimineaţă să asculte imnul naţional al Rusiei, după care i se pune melodia "Eu sunt rus", un cântec patriotic interpretat de celebrul cântăreţ pro-Putin "Şaman".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu