Alex Soros spune că o victorie a lui Trump este o afacere încheiată pentru elita din Davos, dar ei greșesc întotdeauna

Postat la: 21.01.2024 - 09:23

„În Davos, Donald Trump este deja președinte", a declarat vineri președintele Open Society Foundations, Alex Soros, într-un panel de la Forumul Economic Mondial.

„Este un lucru bun, pentru că consensul de la Davos este întotdeauna greșit", a spus el, citat de CNBS News.

Perspectiva ca Trump, care este favoritul pentru nominalizarea republicană la viitoarele alegeri, să câștige un al doilea mandat la Casa Albă a fost un subiect fierbinte la întâlnirea liderilor politici și de afaceri din Elveția săptămâna aceasta.

Trump se confruntă cu 91 de acuzații de infracțiune în numeroase dosare penale legate de încercările sale de a-și anula înfrângerea în alegerile din 2020, de manipularea greșită a documentelor clasificate și de plățile către o vedetă porno. Cu toate acestea, mulți lideri de afaceri din SUA încă cred că îl va învinge pe președintele Joe Biden, dacă cei doi se confruntă în cursa din 2024, așa cum este anticipat.

"Donald Trump deține Partidul Republican. Ne aflăm în ceea ce îmi place să numesc ciclul Trump, pentru că eu cred că, chiar dacă - și cred, dacă instituțiile se mențin, când - el pierde aceste alegeri, va fi candidatul republican și în 2028 și poate chiar și în 2032", a spus Soros, stârnind un val de râsete din partea participanților.

"Care este calea de ieșire pentru el? Fie ajunge la închisoare, fie ajunge la putere, nu pleacă pe vreo plajă undeva și se retrage."

Cele mai multe sondaje din ultimele luni l-au plasat pe Trump în fața lui Biden în statele cheie, deși cifrele publicate săptămâna trecută de Redfield & Wilton Strategies, în parteneriat cu The Telegraph, au arătat că aceste avansuri s-au redus în Arizona, Georgia, Carolina de Nord și Pennsylvania.

Soros a insistat asupra faptului că președintele în exercițiu are încă o "hartă destul de bună" și l-a sfătuit pe Biden să se mențină în Arizona și Georgia, unde a afirmat că marca specială de "extremism" promovată de Trump și aliații săi este considerată "cu adevărat toxică" pentru mulți alegători.

"Dar, de fapt, dacă vreți să vă uitați la un stat care va testa cu adevărat unde sunt alegerile, acesta este Wisconsin, pentru că dacă Joe Biden este capabil să câștige Wisconsin, ar trebui să însemne că a câștigat Pennsylvania și Michigan", a adăugat Soros, fiul filantropului miliardar și fondator al Open Society Foundations, George Soros.

"Biden are, de fapt, un avantaj deosebit într-un mediu electoral polarizat, și anume că nu este polarizant", a mai spus Alex Soros.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu