Aplicaţie pe telefon care depistează rapid virusul SARS-CoV- 2 prin scanarea ochilor. Va fi folosita la concerte, mall-uri, meciuri de fotbal

Postat la: 12.04.2021 - 17:22

O companie germană a dezvoltat o aplicație de scanare a ochilor care poate identifica în doar trei minute purtătorii de SARS-CoV-2 şi are o rată de succes de 95%, relatează Reuters.

Se realizează o fotografie a ochilor cu un smartphone, iar aplicația detectează coronavirusul, care apare ca o inflamație a membranei conjunctive oculare supranumită ''ochi roz'' . ''Deschideţi aplicaţia, faceţi o poză a ambilor ochi, o trimiteţi pentru evaluare, apoi se poate stoca rezultatul evaluat sub formă de cod QR în smartphone-ul persoanei testate'', a explicat directorul general al companiei, Wolfgang Gruber.

''Am reuşit să izolăm COVID-19 din peste două milioane de nuanţe diferite de roz'', a mai adăugat Wolfgang Gruber. Aplicația a fost studiată deja pe 70.000 de persoane și ar putea ajuta testatea participanților la evenimente mari, precum concerte şi meciuri. În prima fază, aplicaţia se adresează companiilor şi utilizatorilor comerciali, pentru 480 de euro pe lună, fiind planificată o lansare ulterioară pentru persoane fizice.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu