AstraZeneca este buna de plata a 80 de milioane de lire sterline despagubiri pentru efectele adverse ale vaccinului Covid

Postat la: 23.01.2024 - 15:05

Marele gigant farmaceutic AstraZeneca se confruntă cu cereri de despăgubire de zeci de milioane de lire sterline din partea a 35 de presupuse victime pentru complicații care, potrivit acestora, au fost cauzate de vaccinul Covid 19.

Victimele susțin că vaccinul a fost defect și a provocat complicații rare care au dus la decese și vătămări grave. Avocații au depus cererile la Înalta Curte pentru complicațiile pe care le-ar fi provocat vaccinul, la câteva luni după ce au lansat două cazuri de testare. Se așteaptă ca mai multe cereri să urmeze în ceea ce se anunță a fi una dintre cele mai mari bătălii de acest gen.

Cazurile evidențiază ceea ce se pretinde a fi un efect secundar foarte rar, care a fost asociat cu moartea a cel puțin 81 de persoane și a provocat vătămări grave altor sute. Acuzațiile susțin că vaccinul, dezvoltat de AstraZeneca în parteneriat cu Universitatea din Oxford, este "defect". Vaccinul a fost asociat cu o afecțiune recent identificată care provoacă formarea de cheaguri de sânge, numită trombocitopenie și tromboză imunitară indusă de vaccin (VITT). În aproximativ unul din cinci cazuri, pacienții care au contractat VITT au murit.

The Telegraph înțelege că se așteaptă ca până la 40 de cereri de despăgubire suplimentare să fie depuse. Suma totală a despăgubirilor, în cazul în care AstraZeneca va pierde, se ridică la aproximativ 80 de milioane de lire sterline, ceea ce face ca acesta să fie unul dintre cele mai costisitoare cazuri de litigii legate de vaccinuri din toate timpurile.

Guvernul a subscris orice acțiune în justiție intentată împotriva AstraZeneca ca parte a înțelegerii sale în derularea programului de vaccinare COVID-19, care a primit aprobarea de reglementare la sfârșitul lunii decembrie 2021. Producătorii celorlalte vaccinuri Covid au primit, de asemenea, despăgubiri din partea Guvernului.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu