Au fost descoperiți "autoanticorpii". Anticorpii "răi" decid cine face forme grave de Covid si cine poate sa moară de la infectia cu Sars-Cov-2!

Postat la: 25.08.2021 - 09:45

Infecția Covid-19 este mult mai gravă la pacienții ai căror autoanticorpi neutralizează interferonii. Explicația este foarte simplă, acești interferoni sunt esențiali în lupta organismului împotriva infecției. Studiul a fost publicat în Sciene Immunology și se bazează pe probe luate de la peste 40 de mii de subiecți de pe toate continentele.

Cercetătorii continuă să obțină succese în înțelegerea modului în care virusul SARS-Cov-2 interacționează cu organismul uman. Astfel, au fost descoperiți autoanticorpii care determină cele mai grave cazuri de boală. Anunțul a fost făcut de Asst Spedali Civili din Brescia și Universitatea din Brescia, care au colaborat la cercetarea internațională care a făcut posibilă identificarea unuia dintre mecanismele fundamentale ale coronavirusului.

Descoperirea are implicații atât în ceea ce privește diagnosticarea, cât și tratamentul. Potrivit savanților acești anticorpi „răi" neutralizează moleculele (interferonii) care joacă un rol esențial în capacitatea organismului uman de a da un răspuns imun corect la infecția cu SARS-Cov-2. Pacienții care au acești antoanticorpi sau prezintă probleme genetice care afectează interferonii, tind să se îmbolnăvească mai grav dacă contractează SARS-Cov-2.

Descoperirea acestor "anticorpi răi" explică de ce bătrânii se află într-o grupă de risc. În populația generală, prevalența autoanticorpilor anti-interferon de tip I în sânge se dublează după vârsta de 65 de ani. Aproximativ 20% din toate cazurile mortale de Covid-19 sunt asociate cu prezența acestor autoanticorpi neutralizanți.

Recunoașterea timpurie, în special în rândul persoanelor în vârstă și la subiecții care au deja mutații care modifică funcționarea normală a sistemului imunitar, ar putea permite identificarea pacienților cu cel mai mare risc și ar putea deschide posibilitatea unui tratament bazat pe utilizarea anticorpilor monoclonali. În cazul în care a fost detectată prezența acestor autoanticorpi la persoane infectate cu SARS-Cov-2, aceste oersoane ar trebui spitalizate imediat. Tratamentul precoce cu anticorpi monoclonali ar putea fi administrat acestor pacienți înainte de apariția simptomelor de Covid.

Studiul a fost demarat în martie 2020, chiar în primele luni ale pandemiei. Oameni de știință italieni și americani au colaborat pentru a studia cauzele formelor severe ale bolii. Echipa de experți este condusă de trei institute de cercetare, de renume mondial, precum Institutul Național de Sănătate (NIH) din Washington, Universitatea Rockefeller din New York și Universitatea din Paris, scrie ziarul italian "Il Giornale".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu