Autorităţile germane se pregătesc de posibile atacuri asupra centrelor de vaccinare

Postat la: 25.01.2021 - 11:42

Există o „ameninţare abstractă" în acest sens, din cauza mediatizării excesive, dar şi a dinamicii şi emoţiei pe care o suscită subiectul, a afirmat Ministerul german de Interne într-un răspuns la o interpelare din partea grupului parlamentar al Verzilor.

MAI german a mai avertizat că protestele anti-vacciniştilor, ale coronascepticilor şi ale adepţilor teoriile conspiraţiei ar putea scăpa de sub control şi s-ar putea ajunge la distrugere de proprietăţi, atacuri informatice sau chiar atacuri fizice asupra personalului implicat în campania de vaccinare. Avertismentul guvernanţilor vine şi în contextul în care Germania şi-a înăsprit controalele la frontieră, din cauza coronavirusului, iar distribuitorii spun că importurile de alimente proaspete ar putea înregistra blocaje din această cauză.

Persoanele care vin din ţări considerate de risc trebuie să prezinte la intrarea în Germania un test negativ PCR făcut cu maximum 72 de ore înainte. Ţările cu grad ridicat de risc sunt considerate acelea unde rata de incidenţă trece de 200 la 100.000 de locuitori în decurs de o săptămână. Aceasta înseamnă că şoferii de TIR-uri care aduc fructe şi legume proaspete din Portugalia şi Spania trebuie să prezinte rezultatul unui test, ceea ce este aproape imposibil, potrivit lui Andreas Bruegger, şeful Asociaţiei pentru comercializarea fructelor. „Ne trebuie un coridor de aprovizionare pentru fructele şi legumele proaspete, altfel rafturile magazinelor vor fi goale", a adăugat Bruegger, în condiţiile în care Spania asigură 30 la sută din fructele şi legumele de pe piaţa Germaniei.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu