Bâlci în care performează femeia cu barbă şi înghiţitorul de flăcări

Postat la: 15.12.2023 - 08:13

În timp ce fraierii scot dosare şi motivează la foc continuu, puterea politică transformă justiţia în "fraiera satului". Grefieri cu 35 de ani vechime şi cu 5000 lei salariu; titluri de stat în loc de bani; lipsă de respect şi dispreţ cât cuprinde. Adică, un fel de "marş, mă de aici, că nu contaţi".

Desigur, totul la tv, spre deliciul "cetăţeanului votant care consumă un tub de pastă de dinţi la doi ani". Încă o data, dacă mai era nevoie, puterea executivă şi legislativă arată că nu dau doi bani pe puterea judecătorească, transformând statul de drept într-un bâlci în care performează femeia cu barbă şi înghiţitorul de flăcări.

Nu mai aveam demult pretenţii, dar acum s-a mers prea departe. Cei care tresaltă de bucurie că magistraţii au fost, din nou, umiliţi, ar face bine să se gândească puţin la ce va urma. Aveţi de recuperat bani de la Stat? Ghinion. Veţi primi cartonaşe cu fotbalişti celebri. V-aţi judecat cu vecinul pentru un teren? Ghinion.

În loc de punere în posesie veţi primi un joc lego să vă construiţi, la schimb, o bază extraterestră. Probabil şi noi vom trimite la locul de detenţie, în loc de mandate de arestare, răvaşe cu ghicitori. Cei care sunteţi debitori, puteţi liniştiţi să invocaţi noua legislaţie din ciclul: "Nu am chef să îmi execut obligaţia. Să văd ce îmi faceţi?".

Nu sunt bani pentru restanţe şi salarii, dar sunt bani pentru armament la mâna a doua, pe alocuri ruginit, plătiţi cash, nenică, doar aşa fac băieţii de băieţi. Nu sunt bani pentru justiţie pentru că am cumpărat vaccinuri şi izolete şi măşti. Nu sunt bani pentru că, de fapt, nu avem nevoie de justiţie. Sila care mă cuprinde nu trece nici cu mama lămâilor. Nu putem, dragi politicieni, decât să vă dorim să vă bucuraţi de justiţia pe care o creaţi acum: mutilată.

Adriana Stoicescu

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu