Beatrice Mahler: "Pacienții care se internează în acest moment sunt mult mai tineri decât cei pe care i-am avut anul trecut"

Postat la: 02.03.2021 - 13:51

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, medicul Beatrice Mahler, a declarat că vârsta pacienților internați în această unitate medicală a scăzut în comparație cu anul trecut. Mahler a precizat că, în acest moment, secția de terapie intensivă de la „Marius Nasta" funcționează aproape la capacitate maximă.

„În ultimele patru zile, secția COVID este aproape la capacitate maximă. De asemenea, numărul de pacienți care se prezintă cu simptomatologie pentru testare a crescut. E o evoluție care nu ne liniștește deloc, din contră. Cel puțin pe mine mă îngrijorează. Pot să spun că pacienții care se internează în acest moment sunt mult mai tineri decât cei pe care i-am avut anul trecut. Terapia în Institutul Marius Nasta este plină în acest moment și acest lucru, și tulpina britanică, care circulă deja de ceva timp în România, mă fac să cred că deja valul 3 a început și în România", a precizat Beatrice Mahler.

Managerul Institutului Marius Nasta a dezvăluit că majoritatea persoanelor care ajung să se interneze spun că și alți membri ai familiilor lor sunt infectați cu COVID-19. „Persoanele care vin să se interneze relatează faptul că aproape toți membrii familiei cu care au intrat în contact s-au îmbolnăvit. Formele de boală sunt severe", a mai spus Beatrice Mahler.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu