Când ajunge Sfânta Lumină de la Ierusalim în București. Miracolul aprinderii spontane deasupra mormântului lui Iisus

Postat la: 04.05.2024 - 09:16

Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi adusă sâmbătă seara în București. Pe data de 4 mai, în jurul orei 19:00, va ajunge la Catedrala Patriarhală. Când minunea va ajunge în țară, va fi preluată de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie şi va fi oferită delegaţilor eparhiilor, Aeroportul Internaţional „Henri Coandă".

Astfel, în scurtă vreme, va putea fi distribuită către toate bisericile din țară. Tradiția de care ne vom bucura și în anul 2024 a pornit în 2009, prin Patriarhul Daniel. Miracolul de la Ierusalim ajunge și în România direct de la sursă. În fiecare an, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12:30 şi 14:30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care coboară din cer. În primele minute, flacăra sa nu frige.

În Vinerea Mare, Sfântul Mormânt este inspectat de 3 polițiști care nu au legătură cu religia creștină: un turc, un arab și un reprezentant al Statului Israel, pentru a nu exista bănuială de înscenare. Ei sunt și cei care vor controla fiecare persoană care va intra în încăpere. Când se produce momentul magic, luminile se sting iar ușa se sigilează.

La finalul slujbei, Patriarhul Ierusalimului, care poartă doar stihar alb, epitrahil şi brâu, este controlat de polițiști și martori și merge la Sfântul Mormânt. De acolo, intră, alături de un arab musulman, în „Capela Îngerului", apoi în camera unde s-a produs minunea. După ce își face rugăciunea, apare lumina care seamănă extrem de mult cu un fulger. Patriarhul ia cu mâinile vata aprinsă, o pune în două cupe de aur și merge în Capela Îngerului, de unde aprinde două mănunchiuri cu câte 33 de lumânări. Astfel, lumina ajunge la credincioși, dar și la reprezentanții țărilor creștine.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu