Care vaccinare?! Israelul a raportat peste 10.000 de cazuri Covid-19 în ultimele 24 de ore pentru prima dată din ianuarie!

Postat la: 26.08.2021 - 16:46

Israelul întâmpină dificultăţi în eforturile depuse pentru a limita creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus şi a raportat peste 10.000 de cazuri noi în 24 de ore pentru prima dată de la jumătatea lunii ianuarie, informează DPA.

Ministerul Sănătăţii din această ţară a anunţat miercuri seară că 10.001 infectări au fost înregistrate în cursul zilei de marţi. În Israel sunt internaţi 688 de pacienţi cu forme grave de COVID-19 şi au fost raportate 25 de decese noi asociate acestei maladii. De la începutul pandemiei, puţin peste 1 milion de persoane din această ţară cu o populaţie de 9,4 milioane de locuitori au fost infectate cu SARS-CoV-2.

Campania de vaccinare a început în Israel în decembrie 2020. Aproape 59% din totalul populaţiei israeliene a fost vaccinată cu schemă completă şi aproape 19% dintre rezidenţi au primit cea de-a treia doză de vaccin. Israelul foloseşte aproape în exclusivitate vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech. La sfârşitul lunii iulie, Israelul a devenit prima ţară din lume care a început să distribuie cea de-a treia doză de vaccin, pentru a stimula reacţia imunitară bazată pe sinteza de anticorpi.

Şi alte ţări au adoptat ulterior această strategie. Măsura a fost implementată după ce datele obţinute de Ministerul Sănătăţii au arătat o scădere abruptă a eficacităţii vaccinului Pfizer-BioNTech în prevenirea infectărilor, deşi serul menţionat continuă să ofere o protecţie puternică împotriva formelor severe de COVID-19. Totodată, varianta Delta a noului coronavirus, mult mai agresivă, se răspândeşte de mai multe săptămâni în întreaga ţară, contribuind la creşterea bilanţului infectărilor la nivel naţional.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu