Ce este QNED? Noua tehnologie TV a LG explicată

Postat la: 22.09.2021 - 07:21

Gama de TV LG Mini LED cunoscută sub numele de „QNED" începe să fie lansată peste tot în întreaga lume, aducând pentru prima dată noua combinație captivantă de NanoCell LCD și Mini retroiluminare LED. Dar ce este QNED și de ce ar trebui să-i acorzi atenție?

Principala confuzie aici este că QNED sună foarte mult ca orice alt acronim TV. Numele este foarte asemănător cu ecranele QLED (diodă cu emisie de lumină cuantică) ale Samsung, găsite în cele mai noi televizoare Samsung și, la fel ca QLED- ul Samsung, se referă și la tehnologia LCD, mai degrabă decât, de exemplu, la OLED sau MicroLED.

Este deosebit de confuz, dat fiind că LG și Samsung sunt concurenți puternici. În timp ce Samsung este cel mai mare producător de televizoare din lume, LG este oarecum aproape în urma sa, iar cele două mărci de televizoare sunt adesea citate în aceeași propoziție, în special în întrebările despre cel mai bun televizor de cumpărat.

QNED și QLED sunt atât de asemănătoare încât încurcarea lor este inevitabilă și nu putem să nu simțim că LG ar fi putut face mai mult pentru a se diferenția - cu excepția cazului în care, desigur, a planificat să profite de familiarizarea existentă a consumatorilor cu tehnologia Samsung pentru televizoare.

Dacă vrei să știi ce este de fapt un TV LG QNED și ce îl deosebește de alte televizoare LG - sau televizoare Samsung - acesta este ghidul pentru tine.

Ce este QNED?

Termenul QNED este o fuziune a cuvântului „Quantum", marca LCD „NanoCell" a LG și „Emitting Diodes" utilizate în lumina sa de fundal. Adică un Q, un N, un E și un D.

În mod concret, QNED folosește 30.000 de LED-uri minuscule utilizate în lumina de fundal, mult mai mult decât numărul găsit în televizoarele LCD existente ale LG.

Asta pentru că QNED folosește ceea ce se numește tehnologia Mini LED - un fel de lumină de fundal care folosește un număr mare de lumini LED foarte mici pentru a controla luminozitatea și a crea un contrast eficient între diferite zone ale ecranului. Televizoarele QNED de la LG au, de asemenea, 2.500 de zone de estompare pentru a limita „înflorirea" și pentru a se asigura că lumina este direcționată acolo unde ar trebui să fie pe ecran.

Această tehnologie Mini LED se găsește și în televizoarele QLED din seriile 6 și 8 de la TCL, fiind de așteptat ca și Samsung să anunțe propria linie de produse.

LG spune că noua sa lumină de fundal „cuprinde până la aproape 30.000 de LED-uri minuscule care produc o strălucire incredibilă și un raport de contrast de 1.000.000 : 1 atunci când este asociat cu până la 2.500 de zone de estompare și zone avansate de estompare locală".

Controlul contrastului și al luminozității este menit să fie similar cu cel al OLED, având în vedere numărul de LED-uri. Panourile OLED pot dezactiva în totalitate pixelii individuali, ducând la așa-numitul raport de contrast „infinit" dintre luminile puternice și negrul adânc. Noua tehnologie nu va bate cu siguranță OLED, dar ar trebui să ridice în continuare performanțele gamei actuale de TV LG LCD NanoCell.

Lumina de fundal nu va fi singurul factor care va determina dacă televizorul tău este bun - și este remarcabil faptul că jumătate din noile televizoare QNED ale LG folosesc cel mai înalt procesor TV, a9 Gen 4 AI, în timp ce cealaltă jumătate utilizează un modul specific a7. Deci, un televizor cu „QNED" sau „Mini LED" nu va însemna automat că primește cele mai bune specificații de pe piață.

Ce TV LG QNED pot cumpăra?

LG a prezentat până acum patru televizoare QNED în gama sa TV LG 2021 , sub brandul său NanoCell: QNED99, QNED95, QNED90 și QNED85. Primele două sunt televizoare de 8K, iar ultimele două sunt televizoare de 4K - dar toate sunt disponibile în dimensiuni de 65 inch și 75 inch, cu o dimensiune suplimentară de 86 inch pentru QNED99 și QNED90.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu