Ce recomanda un medic ATI despre tratamentele eficiente pentru Covid "din prima clipa, dupa ce testul PCR iese pozitiv"

Postat la: 21.09.2021 - 10:34

Dr. Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina, a comentat situaţia medicamentelor disponibile în secțiile ATI şi eficacitatea lor în lupta cu valul patru al pandemiei. Aceasta face un apel la autorități să comunice cu specialiștii înainte de a achiziționa medicamente pentru a ajuta pacienţii să nu mai ajungă la terapie intesivă.

"Favipiravir ca și anticorpii monoclonali sunt extrem de eficiente administrate în primele trei zile, de preferință chiar în momentul în care iese PCR pozitiv. Cu cât sunt administrate mai devreme cu atât eficacitatea este mult mai mare. Desigur, anticorpii monoclonali ar fi ideal să-i avem. Din câte știu eu Balșul i-a avut. Nu știu dacă mai are în prezent, au avut în studiu pilot cu rezultate foarte bune. Orice medic infecționist care a tratat această boală poate să explice care este necesarul, de ce sunt importanți, de ce trebuie să le avem încă de la început pentru că degeaba dai tu un antiviral în ziua a cincea, a șasea când deja începe furtuna citochimică nu va mai avea eficiență, deci trebuie să-i avem la dispoziție.

Medicii de familie trebuie să le aibă la dispoziție pentru că un antiviral de poate fi prescris acasă. Nu trebuie să supraaglomera spitalele cu cazuri care nu necesită oxigenoterapie. Deci am putea face foarte multe lucruri prin această conlucrare și comunicare și până la urmă să comunice cu medicii din fiecare specialitate Dacă acționezi mai repede avem o șansă ca să nu ajungem cu acești pacienți în terapie intensivă pentru că acolo lucrurile se complică foarte mult", a mai precizat medicul Laura Zarafin

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu