Cea mai periculoasa decizie pentru siguranța omenirii: Franța începe să dezvolte o inteligență artificială militară. Cât va cheltui pentru proiectul de apărare

Postat la: 08.03.2024 - 20:14

Franţa urmează să lanseze - în iulie - o agenţie, AMIAD, care să dezvolte o inteligenţă artificială în domeniul apărării, dotată cu 300 de milioane de euro pe an, anunţă vineri ministrul francez al Apărării Sébastien Lecornu.

Această Agenţie Ministerială a Inteligenţei Artificiale a Apărării (AMIAD) urmează să fie condusă de către un fost angajat al Google, Bertrand Rondepierre. Obiectivul AMIAD este să perfecţioneze armamentul, informaţiile clasificate şi planificarea operaţiunilor militare, anunţă ministrul francez. Un „supercomputer clasificat" urmează să fie instalat la Mont-Valérien, la Suresnes, în Hauts-de-Seine.

„Armata franceză fie se actualizează, fie eşuează", rezumă Sébastien Lecornu.Până la sfârşitul lui 2026, agenţia urmează să angajeze 300 de ingineri, cercetători, doctoranzi civili şi militari. O secţie de cercetare urmează să fie înfiinţată la Palaiseau, la Şcoala Politenică, iar o secţie tehnică în apropiere de Rennes, la Bruz, într-o instalaţie specializată în managementul informaţiei şi domeniului cibernetic aparţinând Direcţiei Generale a Armamentului (DGA).

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu