Cercetătorii chinezi au creat primul copil AI. Cum se comportă și ce sarcini poate îndeplini Tong Tong

Postat la: 04.02.2024 - 21:35

Cercetătorii Institutului pentru Inteligență Artificială Generală din Beijing au uimit lumea prin crearea primului copil AI. Fata, pe nume Tong Tong are comportamentul unui copil de 3-4 ani, poate exprima emoții și să îndeplinească diverse acțiuni.

Potrivit creatorilor, Tong Tong poate să descifreze singură acțiunile oamenilor din jur și să-și aleagă singură acțiunile în funcție de împrejurări. Dacă e să ne raportăm la inteligența artificială generală, oamenii de știință susțin că robotul are comportamentul unui copil 3 sau 4 ani. Fetița, pe nume Tong Tong poate să îndeplinească 50 de munci generale și 100 specifice în situații mai complexe.

Atunci când a fost prezentată în premieră, la Tong s-a putut observa că se comportă asemănător cu un copil de 3-4 ani, fiind capabilă să execute autonom acțiuni precum aducerea unui scaun pentru a ajunge în locurile mai puțin accesibile copiilor, de asemenea, a putut să îndrepe un tablou și să șteargă mizeria. Tong Tong deține emoții și intelect, reprezentând o evoluție importantă în lumea Inteligenţei Artificiale.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu