Coldea contraatacă - Fostul șef SRI a depus plângere penală împotriva propriului denunțător
Postat la: 18.07.2024 - 09:54
Florian Coldea, general în rezervă al Serviciului Român de Informații (SRI), a anunțat depunerea unei plângeri penale împotriva omului de afaceri Cătălin Hideg, acuzându-l de inducerea în eroare a organelor judiciare prin declarații mincinoase. Coldea a făcut această dezvăluire miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă.
Coldea a explicat că a depus plângerea penală împotriva lui Hideg în contextul dosarului cu numărul 52/1/P/2024, instrumentat de Direcția Națională Anticorupție (DNA). În plus, Coldea a contestat prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar pe cauțiune, motivând că nu a avut suficient timp pentru a-și studia dosarul.
„În contextul evoluțiilor în dosarul cu nr.52/1/P/2024, instrumentat la nivelul DNA, fac următoarele precizări:
- în pofida solicitărilor repetate, formulate în termenele legale, am intrat in posesia unei copii a dosarului abia în seara zilei de 12 iulie a.c., când aceasta a fost pusă la dispoziția apărării, la peste 50 de zile de la dispunerea măsurii de punere în mișcare a urmăririi penale;
- luând în calcul garanțiile de care trebuie să aibă parte orice persoană în cadrul unui proces penal, dar și alte aspecte privind evoluția dosarului, în data de 15 iulie a.c. am depus un Memoriu adresat procurorului-șef al DNA;
- ulterior, în cadrul audierii la care am fost convocat în 15 iulie a.c., dat fiind și termenul scurt avut la dispoziție pentru studierea întregului conținut al dosarului, am amânat formularea unei declarații cu privire la acuzațiile care mi-au fost aduse la cunoștință cu acel prilej, în calitate de suspect, dar am pus la dispoziție o serie de precizări și clarificări în susținerea nevinovăției mele;
- în data de 16 iulie a.c., am depus o plângere penală privind inducerea în eroare a organelor judiciare comisă prin afirmații mincinoase de către Cătălin Hideg, autodenunțătorul din dosarul cu nr. 52/1/P/2024;
- în data de 17 iulie a.c., după consultarea cu apărătorii mei, am făcut plângere împotriva prelungirii măsurii preventive a controlului judiciar pe cauțiune.
Continuând să îmi demonstrez nevinovăția conform reglementarilor procesuale, îmi mențin deschiderea și disponibilitatea de cooperare cu instituțiile abilitate ale statului român, precum și încrederea că urmărirea penală declanșată în dosarul în discuție are ca obiectiv stabilirea adevărului", se arată în comunicatul lui Coldea.
Foștii generali SRI, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, se confruntă cu tot mai multe probleme penale. DNA a extins urmărirea penală pentru Coldea, Dumbravă și avocatul Doru Trăilă, în legătură cu primarul din Rovinari, Robert Filip. Acesta ar fi semnat un contract de consultanță de 750.000 de euro prin intermediul bunicii sale de 80 de ani, banii ajungând atât la firma de avocatură a lui Trăilă, cât și direct la Coldea.
În decembrie 2022, primarul din Rovinari a fost trimis în judecată pentru o presupusă fraudă de 3 milioane de euro din bugetul UE. În 2023, primarul Robert Filip ar fi apelat la gruparea Coldea - Dumbravă - Trăilă pentru a-și rezolva problemele din justiție, plătind o primă tranșă de 234.000 de euro din suma totală de 750.000 de euro cerută de grupare. Procurorii DNA susțin că gruparea a promis influență asupra unor magistrați pentru obținerea unor hotărâri favorabile.
Cătălin Hideg, omul de afaceri care i-a denunțat pe generalii SRI, a declarat că aceștia sunt "asasinii economici ai României și ai oamenilor de afaceri din România", acuzându-i de spălare de bani și trafic de influență.
În cadrul anchetei, sunt urmărite penal companiile deținute de Coldea și Dumbravă - Strategic SYS și Wise Line Consulting, precum și firmele oamenilor de afaceri Alexander Adamescu și Mihai Tufan.
Procurorii DNA au extins controlul judiciar pentru Florian Coldea și au inițiat urmărirea penală pentru toți cei implicați în dosar, inclusiv pentru constituirea unui grup infracțional și trafic de influență.
Comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu