Condiția pusă ca Youtube sa renunțe la suspendarea lui Trump

Postat la: 05.03.2021 - 11:48

Susan Wojcicki, CEO-ul Youtube, a afirmat că platforma video își va anula interdicția pentru președintele american Donald Trump când va scădea riscul violențelor, relatează Insider.

Compania a suspendat contul lui Donald Trump în urma insurecției din 6 ianuarie de la Dealul Capitoliului după ce a constatat că videoclipurile urcate de acesta încalcă politica Youtube privind incitarea la violență.

„Vom ridica suspendarea canalului Donald Trump când vom stabili că riscul violențelor a scăzut", a declarat Wojciki în cadrul unui interviu acordat Atlantic Council, un think thank cu sediul în Washington DC.

Canalul lui Trump rămâne încuiat datorită riscului de a incita la violență, în special fiindcă Poliția Capitoliului anticipează o posibilă amenințare la adresa Congresului american, a mai afirmat CEO-ul Youtube.

„Cred că este destul de clar că există în continuare un risc ridicat de violențe", a declarat Wojciki.

Aceasta a afirmat de asemenea că atunci când contul lui Trump va fi reactivat acesta va fi supus politicii Youtube de 3 avertismente urmate de interdicție.

Politica a fost implementată în urma insurecției din 6 ianuarie și se aplică fiecărui utilizator de pe Youtube. Dacă un canal încalcă politicile platformei video de 3 ori într-o perioadă de 90 de zile acesta va fi înlăturat permanent.

Extremiștii pro-Trump au luat cu asalt Capitoliul american în 6 ianuarie în timp ce legiuitorii certificau rezultatul alegerilor din 3 noiembrie 2020.

În timp ce susținătorii săi forțau intrarea în Congresul american, Trump a publicat o înregistrare video în care a repetat acuzațiile nefondate privind fraudarea alegerilor și nu a condamnat acțiunile insurecționiștilor, spunându-le doar „mergeți acasă, vă iubim, sunteți foarte speciali".

Înregistrarea a fost distribuită pe conturile de Youtube, Facebook și Twitter ale lui Trump, determinând companiile tech să o restricționeze sau înlăture.

Twitter, de exemplu, a blocat inițial distribuirea înregistrării de către utilizatori datorită „unui risc crescut de violențe".

Twitter și Facebook l-au suspendat ulterior pe Trump de pe platformele lor.

„Curtea supremă" a Facebook, o comisie de supervizare independentă care poate întoarce deciziile de moderare ale companiei, urmează să decidă dacă interdicția permanentă a lui Trump este justificată.

Twitter a anunțat la începutul lunii februarie că nu își va schimba niciodată decizia de a-l interzice pe Trump, chiar dacă acesta decide să candideze din nou la președinție în 2024.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu