Crește numărul românilor care lucrează remote din locuri exotice. Câti bani dau pe un sejur în care muncesc

Postat la: 25.08.2021 - 15:51

Pandemia a creat un nou tip de turist, turistul care lucrează "de la distanţă" dintr-o destinaţie exotică. Un sejur remote în Madeira poate începe de la 1.500 euro de persoană şi include cazare şi transport, în Zanzibar preţul porneşte de la 2.000 euro de persoană, şi în Republica Dominicană de la 2.200 euro de persoană, pentru două săptămâni.

Acest segment de călători este în creştere, însă în doi-trei ani poate deveni o direcţie de business. După un an în care majoritatea angajaţilor au lucrat de acasă şi au experimentat un nou mod de a se organiza, acum, din ce în ce mai mulţi doresc să îşi "mute" biroul într-o destinaţie exotică. Astfel, E un nou trend în turism: sejururile cu laptopul pe plajă. Oamenii îşi doresc să lucreze şi din afara casei sau biroului, orientându-se spre destinaţiile exotice care, odată cu introducerea charterelor, sunt mult mai accesibile.

Solicitările pentru acest tip de sejururi au continuat să crească începând din martie, iar acum au atins un record demn de a fi semnalat. Printre destinaţiile preferate pentru joburi remote se numără: Maldive, Seychelles, Zanzibar, Kenya şi Madeira, unde, pe lângă o conexiune bună la internet, un alt avantaj este diferenţa de fus orar mică, dar suficientă încât turistul să-şi poată petrece dimineţile sau serile aşa cum îşi doreşte. Iar atunci când fusul orar nu este o problemă, clienţii aleg şi Republica Dominicană sau Mexic - Cancun.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu