Criptomonedele se prăbușesc în lanț! Bitcoin a scăzut cu 10% în 48 de ore și aduce o pierdere de 100 de miliarde de dolari

Postat la: 21.01.2021 - 18:26

Bitcoin a scăzut pentru a doua zi joi, ducând pierderile monedei digitale la peste 10% în 48 de ore și ștergând miliarde de dolari din piața criptomonedelor. Bitcoin a scăzut cu peste 6% joi, până la 31.310 dolari, scăzând sub nivelul de 32.000 dolari pentru prima dată din 11 ianuarie. Scaderea Bitcoin atrage si prabusirea in lant al celorlalte criptomonede.

Cea mai valoroasă monedă digitală a lumii a avut câteva săptămâni sălbatice, atingând pentru scurt timp 41.940 de dolari la începutul acestei luni, înainte de a se prăbuși brusc în săptămâna următoare. Motivul pentru ultima sa mișcare nu a fost clar, dar un manager de active digitale a spus că ar putea fi o corecție naturală. "Corecțiile sunt o parte naturală a oricărei piețe și sunt naturale în ecosistemul bitcoin", a declarat Michael Sonnenshein, CEO Grayscale Investments, pentru CNBC. „În perioada 2016-2017, am experimentat 6 corecții de aproximativ 30% sau mai mult pe drumul către noi maxime."

Ether, al doilea cel mai mare token după valoarea de piață, a scăzut, de asemenea, cu aproximativ 10% față de acum două zile. Moneda a atins marți un record istoric de 1.439 dolari marți. Valoarea totală de piață a tuturor criptomonedelor a scăzut cu mai mult de 100 miliarde de dolari în ultimele 48 de ore, de la aproximativ 1,06 trilioane dolari la aproape 945 miliarde dolari. Cea mai recentă mișcare a Bitcoin vine după ce noua secretară a Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a avertizat că criptomonedele sunt utilizate „în principal pentru finanțare ilicită".

Fostul președinte al Rezervei Federale a declarat că guvernul „va trebui să examineze modalitățile prin care le putem reduce utilizarea și să ne asigurăm că spălarea banilor nu are loc prin canalul respectiv". Scepticii spun că bitcoin este doar o altă bulă care așteaptă să explodeze. Criptomoneda este cunoscută pentru volatilitatea sa - a urcat aproape de 20.000 de dolari la sfârșitul anului 2017 înainte de a se prăbuși anul următor.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu