Cum l-au lăsat de izbeliste serviciile pe Robert Negoiță

Postat la: 09.01.2021 - 12:09

Robert Negoiță, cel care înjura prin toamnă PSD și Marcel Ciolacu au decis de capul lor o fuziune, de parcă ar fi deschis talcioc în piața Kiseleff. Așa spune lumea. Statutul partidului e încuiat pe undeva iar cheia aruncată, ca nu care cumva să o găsească cineva și să încurce ploile și să iasă cu legea, pe post de umbrelă.

Disperat că alianța "dă dreapta" nu-i asigură majoritatea în Consiliul local al sectorului 3, Robert Negoiță a dat o fugă în Kiseleff să se căculească în fața lui Marcel Ciolacu. Fără a fi întrebat, s-a și trezit vorbind. Susține că a negociat cu liderul PSD o fuziune prin absorbție a codobaturii sale numită partid, pompos botezat Pro București 2020, cu mamutul politic PSD. Numai că omul nu e înzestrat prea tare la bilă. El nu știe că pentru a reuși învârteala, Marcel Ciolacu trebuie să convoace un congres extraordinar. Legea partidelor nu permite o fuziune, fie ea și prin absorbție, decât prin două congrese, unul pentru fiecare partid.

Marcel Ciolacu nu a povestit lumii despre înțelegerea cu Negoiță, făcut din primar neom de către sistem. Nici dacă a văzut înregistrarea declarației din campanie a lui Negoiță: "viermii din PSD trebuie să treacă prin purgatoriu." După cum se știe, cel cu viermii în gură e cel care a rupt din voturile PSD și ale Gabrielei Firea. Fără ieșirea sa în decor, Firea era și acum primar. Serviciile secrete știau de la sociologii arvuniți că "independentul" Nicușor Dan nu poate să câștige în fața Gabrielei Firea prin voturile directe. Și atunci, s-au învârtit pădurile până au amețit, și au scos din bască Pro București 2020, un avorton politic.

Robert Negoiță nu s-a dus în Kiseleff din curtoazie, ci pentru că nu are majoritate în consiliul local. Marcel Ciolacu nu a spus nimic despre întâlnirea cu Robert Negoiță. Rămasă de taină întâlnirea dă prilej la speculații. Întrebarea întrebătoare este a fost Marcel Ciolacu de acord cu exit-ul lui Negoiță? Dacă așa e cum se cântă prin târg, i-a pus sistemului Bucureștiul în brațe. Pentru a readuce șobolanul în casă, Marcel Ciolacu trebuie să dezbată propunerea în Delegația Permanentă, acolo unde șefii filialelor de sector au și ei un cuvânt de spus.

Faptul că se discută despre nimic e semn că nici Ciolacu, nici Negoiță nu știu să facă socoteli. După votul din 28 septembrie, PSD a obținut opt mandate de consilieri, Pro București 2020 (partid balama), 5, PMP, 2, PNL, 7 și USR 10 mandate. Pentru ca fiul ploii să aibă majoritate cu PSD ar mai fi necesară aducerea la sânul presupusei alianțe a celor doi consilieri PMP care fac foamea. 8 cu 5 și cu 2 fac 15. Pentru a avea majoritate mai trebuie doi consilieri. De unde?

Ciolacu nu a făcut calculul aritmetic? Sau vrea să provoace filiala București, una dintre cele mai puternice din țară? În cazul în care mai revine cu un subiect mort, înseamnă că în toamnă a fost părtaș cu Robert Negoiță la scoaterea Gabrielei Firea din primărie. Dacă o lasă moartă e semn că Negoiță e deja expirat. Iar cârcotașii să-și vadă de opoziție față de dezastrul ce se prefigurează.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu