Dai cu bormașina sau nu-ți lași vecinii să doarmă? Amendă sau muncă în folosul comunității. Legea a intrat în vigoare de azi, 1 martie

Postat la: 01.03.2021 - 19:56

Amenzi mai mari sau chiar muncă în folosul comunității pentru cei care tulbură liniștea în bloc. Sunt prevederile unei noi legi care a intrat în vigoare şi care vrea să descurajeze vecinii care dau muzica prea tare sau folosesc bormaşina în orele de linişte.

Potrivit noii legi, tulburarea liniştii locatarilor între orele 22.00-8.00 şi 13.00-14.00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora:Amenda este între 500 - 1.500 lei. Repetarea faptei, în interval de 24 de ore, va fi sancţionată cu amendă cuprinsă între 2.000 - 3.000 lei. Repetarea faptei, în interval de 24 de ore, va fi sancţionată prin prestarea a 70-120 de ore de activităţi în folosul comunităţii", se spune în noua lege. Sancțiunile se aplică celor care nu respectă legea între orele 22 și 8 dimineața, dar și la prânz, între orele 13 - 14.

Legea pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice încriminează: tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă; tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00-8.00 şi 13.00-14.00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora. De asemenea, și organizarea petrecerilor private în corturi, în apropierea locuințelor, în orașe, și care tulbură liniștea, va fi amendată cu până la 3.000 de lei, iar repetarea faptei va aduce o sancțiune de două ori mai mare sau până la 150 de ore de muncă în folosul comunității.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu