Democrații din Camera Reprezentanților a SUA blochează proiectul de lege privind declasificarea originilor COVID!

Postat la: 23.07.2021 - 07:55

Democrații din Camera Reprezentanților (CR) au blocat un proiect de lege al Partidului Republican care a cerut Directorului Serviciului Național de Informații să declasifice datele legate de investigațiile guvernului american privind pandemia de coronavirus - și, în special, ce rol ar fi putut juca Institutul de Virusologie Wuhan în această epidemie.

Proiectul de lege a eșuat în Cameră cu un vot de 216 - 207. Legea privind originea COVID-19 a fost introdusă în Senat de Josh Hawley (Montana) și Mike Braun (Indiana) și a fost adoptată în unanimitate în luna mai. Apoi, a fost adusă în plenul Camerei Reprezentanților de către reprezentantul Michael Burgess (Texas), împreună cu reprezentanții. Brad Wenstrup (Oklahoma) și Darin LaHood (Ilinois). "Cel mai bun dezinfectant este lumina soarelui și asta este ceea ce putem oferi astăzi", a declarat Wenstrup. "Proiectul de lege stabilește în primul rând că trebuie să identificăm originile exacte ale COVID-19, deoarece este esențial pentru a preveni o pandemie similară în viitor. Nu pot sublinia îndeajuns că acest proiect de lege nu este controversat în niciun caz", a continuat el.

"De fapt, a trecut de Senat în luna mai cu unanimitate de voturi - niciun senator nu a obiectat. Nici senatorii Ted Cruz sau Rand Paul, nici Bernie Sanders sau Elizabeth Warren. Dacă acești patru membri pot fi de acord cu acest proiect de lege, nu ar trebui să putem face același lucru și noi?". a spus si Darin LaHood. Reprezentantul a explicat în continuare scopul legislației, spunând că aceasta "ar impune directorului de informații naționale al administrației Biden să declasifice informațiile de informații legate de orice legături potențiale între Institutul de Virusologie Wuhan - cunoscut și sub numele de laboratorul Wuhan - și originile COVID-19, pentru a ne pregăti mai bine și a evita viitoarele pandemii".

"Concluzia este că americanii merită o explicație completă a originilor pandemiei COVID-19", a afirmat Josh Hawley. În aprilie, acelasi reprezentant a remarcat că "timp de peste un an, oricine a pus întrebări despre Institutul Wuhan dacă Virologie a fost catalogat ca fiind un teoretician al conspirației", adăugând că "lumea trebuie să știe dacă această pandemie a fost produsul neglijenței la laboratorul Wuhan, dar Partidul Comunist Chinez a făcut tot ce a putut pentru a bloca o investigație credibilă". De aceea, administrația Biden trebuie să declasifice ceea ce știe despre laboratorul din Wuhan și despre încercările Beijingului de a ascunde originea pandemiei". Votul din CR vine la doar câteva zile după ce OMS a îndemnat China să coopereze la de-a doua anchetă a lor privind originile virusului.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu