Diavolii războiului dansează în aplauzele imbecililor

Postat la: 23.02.2023 - 08:22

Ascultăm discursuri războinice. Urmărim teatrele de luptă. Ne mirăm de vizita istorică a lui Joe Biden la Kiev și ne crucim, când aflăm că Jack Sullivan, consilierul de securitate al Administrației americane, i-a informat pe ruși că "președintele SUA vine în Ucraina." Cinci zile nu s-a tras niciun foc de armă. Dar, în timpul vizitei istorice, au sunat sirenele. Ce film odios vedem?

Vorba francezului din secolul XVll "La război, ca la război" nu mai e valabilă. Orice asemănare cu trecutele conflagrații se încadrează într-o singură cheie: ne pregătim de ceea ce ne temem cel mai mult. Liderii lumii au luat-o razna.

Și așa ne aducem aminte de maxima lui Albert Einstein, lansată acum opt decenii: "nu știu ce arme se vor folosi în cel de-al treilea război mondial, dar știu că cel de-al patrulea se va da cu pietre și bâte."

Care e consecința vizitei istorice a lui Joe Biden (sau a sosiei lui, nu se știe) la Kiev? Vladimir Putin a anunțat că Rusia își suspendă participarea la tratatul New Start, de control al focoaselor nucleare, în timpul discursului său în fața națiunii.

"Războiul din Ucraina este cel mai regizat, cel mai necinstit și mai fals război din istorie, iar Volodimir Zelenski e o armă de distrugere în masă," avea să spună Tucker Carlson, în talk-show-ul său de pe Fox News, nu înainte de a aminti previziunile lui Donald Trump, care se întreba „De ce ne-am război cu Rusia?. „Oare dacă vom transforma Rusia în dușmanul nostru, asta nu îl va arunca pe Putin în brațele Chinei, creându-se astfel cea mai puternică și periculoasă alianță anti-americană din istorie?" Și atfel liderul de la Kremlin a simțit nevoia să se apropie de cealaltă parte a populației planetei, trimițând bezele celor mai săraci și mai credincioși oameni.

Ceea ce nu realizează adepții soluției finale date de aliați Rusiei (o misiune militară practic imposibilă fără uzul armelor nucleare) e că lumea euroatlantică, civilizatorie, democratică, reprezintă doar 800 de milioane de viețuitori ai planetei, iar de partea opusă sunt șapte miliarde. "Rusia nu poate fi învinsă pe câmpul de luptă," a anunțat noul țar. Liderul de la Kremlin a avertizat că Rusia este pregătită să reia testarea armelor nucleare. „Desigur, nu o vom face mai întâi," a adăugat președintele Putin. „Dar dacă SUA efectuează teste, o vom face și noi." De asemenea, a semnat un decret prin care scoate Transnistria de sub administrația Republicii Moldova. Prezent pe scena de la Varșovia, Joe Biden a cerut aplauze pentru Maia Sandu, fără a pune mâna pe portofel cum a făcut-o la Kiev, scoțând jumătate de miliard de dolari, probabil, contra probelor din dosarul Burisma, care-l încriminau pe fiul Hunter.

În acest timp de slavă și de de focoase aprinse, ucrainienii sapă la canalul Bâstroe, sfidând orice rațiune de mediu, pentru că nimeni nu i se opune, lui, „armei de distrugere în masă." Pe fondul tensiunii și a agresărilor mediului din Delta Dunării, dulapul de la Cotroceni, ieșit din formatul București, s-a răstit la politicieni că s-au înfierbântat și îi invită la calm și la ascultarea experților.

La adăpostul unui arsenal de luptă, tot mai îndestulat, și cu mari puteri nucleare gata să-i sară în ajutor, Putin se proclamă un lider al lumii zdravene la cap.

Aplauzele frenetice de la Moscova și de la Varșovia, din timpul discursurilor celor doi mari șefi de state ale lumii, Joe Biden și Vladimir Putin, sunt un triumf al imbecilității unei umanități, căreia i s-a urât cu binele.

În acest timp al ororilor săvârșite la scene deschise, citim hazul de necaz al unui individ internat recent la spitalul de Ortopedie. Și-a rupt piciorul, explicând că a nimerit în mijlocul faliei dintre cele două lumi!

Noi, cei necăzuți între scaune, ne-am exprimat punctul de vedere. Războiul din Ucraina nu e al nostru. Nici al europenilor. Că doar nu institutul german Koch sau cel francez Pasteur s-au dus să facă experimente secrete de laborator cu viruși de distrugere în masă în țara lui Zele-vogue?

Compoziția fotografică a plimbării lui Joe și a lui Volodimir, din fața catedralei aurii din mijlocul Kievului, seamănă cu "Judecata de Apoi" a pictorului olandez, Jan Van Eyck, considerată o capodoperă a Renașterii timpurii, îspăimântă. Ce caută diavolii lângă un lăcaș sfânt?

Se pare că vizita, așa zis istorică, a lui Biden la Kiev a avut o unică misiune să-l provoace pe Putin. Acesta a și anunțat imediat nu doar că Rusia e și mai determinată să continue agresiunile militare, ci să-și extindă domeniile luptei și mai departe de Rusia. Înfricoșător, ar spune raționalul. Iraționalul tălâmb se gândește că el va aplauda din spatele tastelor prima victorie din istoria civilizației împotriva Rusiei.

Știm cum arată prezentul, în care pacifismul lumii occidentale e considerat putinism de facto, dar - oameni buni - să sacrificăm o planetă pentru Crimeea, ținut și așa donat de Hrușciov Ucrainei, ca un cadou de bună conviețuire sovietică.
Suntem zdraveni la cap?

Intrăm în al doilea an de război în Ucraina și mai divizați. Nu știm câți apologeți ai înarmărilor sunt în Europa, dar știm că industria americană de război are cotații fierbinți pe bursele occidentale. Cine să oprească războiul?

Se spune că un fochist n-ar întrerupe niciodată furnalul, fiindcă s-ar teme că-și va pierde locul de muncă.

Marii lideri ai lumii și-au pierdut mințile, iar unii pământeni dansează samba pe lângă foc, fără a realiza că sunt pe muchia vulcanului.

Nu vrem să participăm la actul de sinucidere în masă, doar pentru ca unora să li se umple desagii și să li se împlinească vrerea Noii Ordini Mondiale. Pur și simplu, refuzăm să participăm la supliciu.

Marius Ghilezan

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu