Don't Pay UK. 100.000 de britanici spun că nu își vor plăti facturile la gaze și electricitate!

Postat la: 13.08.2022 - 13:23

Peste 100.000 de oameni din Marea Britanie s-au angajat să-și anuleze debitările directe pentru gaz și electricitate din octombrie, în semn de protest față de creșterea prețurilor la energie, potrivit unui grup de campanie, informează The Guardian.

Don't Pay UK, campania de neplată în masă, a început în iunie cu un eveniment de lansare la o demonstrație sindicală din Londra la care au fost înmânate 20.000 de fluturași.

„În doar câteva săptămâni, peste 100.000 dintre noi din toată țara ne-am reunit pentru a spune că vom refuza să fim împinși în sărăcia energetică și că nu mai dorim să plătim pentru profiturile companiilor energetice", spun oreganizatorii.

Anunțul vine în timp ce peste 98.000 de persoane au promis să se alăture unei „greve de plată" din octombrie, când facturile medii ale gospodăriilor vor crește la 3.500 de lire sterline pe an, odată cu intrarea în vigoare a noului plafon energetic.

Mișcarea urmărește ca un milion de gospodării să își anuleze debitările directe ca parte a „grevei de plată", dacă guvernul nu mai ia măsuri pentru a opri creșterea. Se estimează că acest lucru ar reține 1,4 miliarde de lire sterline de la furnizori în timpul iernii.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu