Dosarul Jack Spintecătorul, făcut public: fotografii ale unui prim suspect, copii ale unei cărți poștale a criminalului în serie și fotografii ale cadavrului unei victime

Postat la: 16.03.2024 - 11:41

Un dosar al poliției despre Jack Spintecătorul a fost făcut public după 136 de ani de către strănepotul unui detectiv care a lucrat la acest caz. Dosarul a fost păstrat de inspectorul Joseph Henry Helson, care lucra în cadrul Poliției Metropolitane atunci când ucigașul în serie cunoscut sub numele de Jack Spintecătorul a ucis cinci femei în Whitechapel, în estul Londrei, în 1888.

Arhiva, care a fost transmisă de patru generații ale familiei Helson, include două fotografii ale lui Michael Ostrog, unul dintre primii suspecți ai ucigașului victorian, precum și singura copie cunoscută a așa-numitei cărți poștale „Saucy Jack" pe care Spintecătorul ar fi trimis-o poliției pentru a o tachina.

Fotografiile lui Ostrog, un imigrant rus, hoț mărunt și escroc care a petrecut perioade lungi de timp în închisoare și într-un azil de nebuni, au note pe verso care enumeră trei dintre pseudonimele sale, cazierul său judiciar și aspectul fizic. Ostrog a fost rapid exclus ca fiind Spintecătorul atunci când s-a dovedit că se afla în azilul de boli mintale al unei închisori franceze când au avut loc crimele.

Arhiva conține, de asemenea, o copie a scrisorii „Dragă șefule", o notă trimisă de ucigaș poliției, pe care acesta a semnat-o ca fiind „Jack Spintecătorul", fiind prima dată când acest nume a fost menționat. Criminalul s-a lăudat că și-a ucis victimele de sex feminin, a avertizat poliția că cuțitul său este „încă frumos și ascuțit" și a promis că „va tăia urechile doamnei".

Scrisoarea originală, care se află în Arhivele Naționale de la Kew din Londra, a fost considerată inițial o farsă până când poliția a decis să o ia în serios, când a patra victimă a Spintecătorului, Catherine Eddowes, a fost găsită cu o parte din urechea dreaptă tăiată. Această copie a scrisorii pare a fi un decupaj dintr-un ziar, deoarece poliția a publicat numeroase duplicate în speranța că cineva va recunoaște scrisul de mână.

Există, de asemenea, o fotografie sumbră a corpului victimei Spintecătorului, Mary Ann Nichols, la morgă, despre care se crede că îi arată rămășițele într-un unghi ușor diferit față de cea mai comună imagine a acesteia. Inspectorul Helson a lucrat la uciderea lui Nichols, o prostituată din East End care a fost prima victimă a Spintecătorului. Aceasta a fost găsită cu gâtul tăiat și cu răni de mutilare pe corp în Buck's Row, Whitechapel, în primele ore ale zilei de 31 august 1888.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu