Dozele de vaccin anti-COVID-19 au fost livrate in judetul Ialomita in cutii de pizza

Postat la: 05.01.2021 - 16:40

Campania de vaccinare anti-COVID a debutat, marti, 5 ianuarie, in judetul Ialomita, primul medic care s-a vaccinat fiind dr. Jamil Aldabsheh, directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Slobozia. La aceasta unitate medicala, vaccinul a ajuns in cutii de pizza.

Campania de imunizare in judetul Ialomita era programata sa inceapa la ora 10.00, insa primul ser a fost administrat cu o intarziere de circa doua ore. La Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia, vaccinul a ajuns in cutii de pizza. Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, a explicat, in cadrul conferintei de presa pe care a sustinut-o marti, 5 ianuarie, ca cutiile de pizza au fost puse intr-o "lada frigorifica calificata", a carei temperatura este monitorizata constant.

"Acele cutii sunt puse intr-o cutie frigorifica, calificata, care prezinta un data logger care monitorizeaza in permanenta temperatura", a declarat Valeriu Gheorghita. Primul medic care s-a vaccinat a fost directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Slobozia, dr. Jamil Aldabsheh. "Astazi a inceput campania de vaccinare cu speranta ca ne vom intoarce la viata noastra, ca vor scadea cazurile grave si incidenta. A fost bine dupa ce m-am vaccinat, nu e primul vaccin pe care-l fac, orice vaccin la care beneficiul a fost mai mare decat riscul eu l-am facut la momentul oportun. Sunt bine. Ii astept si pe colegii mei care sunt in prima linie si apoi rudele si toata populatia sa se vaccineze", a declarat medicul.

Dr. Mirela Nitu, medic in cadrul UPU a Spitalului Judetean Slobozia, a declarat la randul sau ca a facut vaccinul in speranta ca vom putea reveni cat mai curand la viata de dinaintea pandemiei. "L-am facut ca e cazul ca cineva sa inceapa. Nu e vorba de incredere sau neincredere, ci ca trebuie sa dam incredere populatiei si sa incepem sa ne vaccinam. Dupa ce vezi odata un pacient care moare privindu-te in ochi, iar tu nu mai poti face nimic pentru el, dupa ce vezi o astfel de imagine iti dai seama ca trebuie sa luptam cu toate fortele impotriva acestui virus", a declarat dr. Nitu.

Dr. Anca Telehuz, seful UPU, s-a vaccinat, de asemenea, anti COVID-19. "Recomand tuturor celor care au posibilitatea sa faca acest vaccin, in primul rand cadrelor medicale si celor care sunt mai expusi sa ia acest virus. Am asteptat atatea luni o solutie si am trait cu speranta de la inceputul anului trecut ca va veni ceva sa ne salveze. Acest pas a fost facut, s-a intamplat. Mi-as dori sa profitam cat mai mult de acest lucru, sa ne luam viata inapoi, este un vaccin care ne va salva", a declarat dr. Telehuz.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu