Șeful spionajului militar ucrainean: "Evgheni Prigojin ar putea fi în viață. Nu există dovezi că ar fi mort"

Postat la: 22.01.2024 - 10:28

Informaţiile despre dizolvarea Grupului Wagner nu sunt adevărate, iar declaraţia despre moartea liderului grupului, Evgheni Prigojin, nu poate fi verificată, spune şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene (GUR), Kirilo Budanov.

Informaţiile despre dizolvarea Grupului Wagner nu sunt adevărate, iar declaraţia despre moartea liderului grupului, Evgheni Prigojin, nu poate fi verificată: a declarat şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene (GUR), Kirilo Budanov, pentru Financial Times. "Wagner există", a spus Budanov, respingând informaţiile potrivit cărora grupul a fost desfiinţat. Serviciul de informaţii militar numărul 1 de la Kiev a comentat apoi vestea morţii liderului Grupului Wagner într-un accident de avion în august 2023.

„În ceea ce priveşte Prigojin, nu aş dori să trag concluzii în grabă", a spus el. Kremlinul neagă orice implicare în accident şi spune că testele ADN au confirmat moartea lui Prigojin. Cu toate acestea, trupul său nu a fost niciodată văzut în public. „Nu spun că nu e mort sau că e mort. Spun că nu există dovezi că ar fi mort", susţine oficialul.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu