Elon Musk: "Chinezii vor demola aproape majoritatea companiilor din lume care produc automobile electrice!"

Postat la: 26.01.2024 - 13:05

Elon Musk consideră că producătorii de automobile electrice din China vor avea un succes "semnificativ" în afara Chinei, chiar dacă firma sa Tesla se confruntă cu o concurenţă intensă din partea acestor companii.

"Companiile de maşini chineze sunt cele mai competitive companii auto din lume. Aşadar, cred că vor avea un succes semnificativ în afara Chinei, în funcţie de ce fel de tarife sau bariere comerciale sunt stabilite", a spus Musk la apelul Tesla privind veniturile, de miercuri. "Sincer, cred că, dacă nu sunt stabilite bariere comerciale, acestea vor demola aproape majoritatea companiilor din lume", a afirmat acesta.

Comisia Europeană, braţul executiv al Uniunii Europene, investighează în prezent subvenţiile acordate producătorilor de vehicule electrice din China. Acea anchetă a început anul trecut şi nu a fost încă încheiată. Dar există şansa ca UE să ia în considerare tarife mai mari pentru vehiculele electrice din China, într-un moment în care acestea se extind agresiv în Europa. BYD, care a vândut mai multe maşini alimentate cu baterii decât Tesla în trimestrul al patrulea, şi-a extins vânzările pe pieţele din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia de Sud-Est.

Startupuri chineze, inclusiv Nio şi Xpeng, şi-au lansat maşinile şi în Europa. Producătorii chinezi de vehicule electrice şi-au prezentat anul trecut produsele la una dintre cele mai mari expoziţii auto din Europa. La acea vreme, analiştii spuneau că aceste companii ar putea reprezenta o provocare pentru firmele auto tradiţionale.

Nu este prima dată când Musk laudă producătorii chinezi de vehicule electrice. Anul trecut, miliardarul a numit firmele chineze de vehicule electrice "cele mai competitive din lume" şi a spus că probabil că acestea vor fi printre cele mai importante companii auto din lume. "Dacă ar fi să ghicesc... probabil că o companie din China este cea mai probabilă să fie a doua după Tesla", a spus Musk.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu