Excursii de o zi în Cluj: 7 activități distractive

Postat la: 24.04.2024 - 01:51

Vii în Cluj-Napoca, dar stai o singură zi? Chiar dacă pare că nu-ți ajunge timpul, cu puțină organizare vei ști exact unde poți merge pentru experiențe inedite și momente de neuitat. Noi ți-am pregătit o listă cu 7 activități care-ți vor transforma scurta ședere în orașul de pe Someș într-o adevărată aventură.

Explorează pădurea bântuită Hoia-Baciu

În apropierea Clujului se află una dintre cele mai misterioase păduri din lume - Hoia-Baciu. Poți lua autobuzul pentru a te aventura în această enigmatică destinație însoțit de un ghid experimentat, care îți va dezvălui povești fascinante și legende despre acest loc încărcat de mister.

Se spune că denumirea pădurii provine de la un incident straniu, când un păstor și cele 200 de oi ale sale au dispărut fără urmă în adâncurile ei. Dacă îți dorești să fii cât mai aproape de această experiență, vezi hotelurile din Cluj, în special cartierul Grigorescu, care se află în imediata apropiere a acestei păduri fascinante.

Fă o plimbare cu barca pe lacul Chios

Aflat în inima Parcului Central „Simion Bărnuțiu" din Cluj-Napoca, lacul Chios oferă o experiență unică și relaxantă. Aici poți închiria diverse ambarcațiuni, de la dragoni și flamingo-uri, până la mașinuțe, pentru a te plimba pe apa liniștită a lacului.

În timp ce te bucuri de această plimbare inedită, vei putea admira și eleganța lebedelor albe și negre care adaugă farmecul lor natural peisajului.

Vizitează Parcul Etnografic „Romulus Vuia"

Parcul Etnografic reprezintă o bijuterie culturală în Cluj-Napoca, oferind o călătorie fascinantă în timp prin intermediul caselor tradiționale românești de acum unul sau două secole. Este mai mult decât un simplu muzeu în aer liber; este o experiență captivantă care îți dezvăluie viața și tradițiile din trecutul îndepărtat al regiunii.

Rezervă acum o cazare prin Travel Scan și asigură-ți o ședere confortabilă într-unul dintre cartierele din proximitate, Gruia sau Grigorescu.

Târguiește-te în piața de vechituri Oser

Nicio experiență modernă de shopping nu poate concura cu farmecul unei târguieli tradiționale. Dacă ai căutat de ceva vreme vreo decorațiune specială, o jucărie vintage, o piesă de mobilier sau un obiect vestimentar unic, fără succes, atunci trebuie să faci o oprire în Oser atunci când vizitezi Clujul! Aici găsești orice, prețurile se negociază, iar atmosfera de talcioc îi conferă un aer aparte.

Urmează broscuțele din Făget

Ți-ar plăcea să faci și o drumeție împreună cu copiii în scurta ta vizită la Cluj? Urmează traseul broscuțelor din Pădurea Făget și bucură-te împreună cu copiii de trilurile păsărilor și aerul proaspăt, departe de agitația orașului.

Această plimbare pitorească, care acoperă o distanță de 4,5 km, începe din platoul Feleacului și se încheie la Fântâna lui Bilascu, oferind o experiență memorabilă în mijlocul naturii pentru întreaga familie.

Vizitează Muzeul Steampunk Transylvania

Ți-a mai rămas o oră din timpul pe care îl ai de petrecut în Cluj-Napoca și vrei s-o umpli în cel mai neobișnuit mod? Vizitează unicul muzeu cu tematică steampunk din țară!

Atipic și de inspirație verniană, muzeul neconvențional te invită să descoperi scene și exponate fantasy alimentate de puterea aburului, de la mașina timpului la camera de tortură sau laboratorul alchimic.

Vezi panorama din Turnul Pompierilor

Înainte să pornești către următoarea ta destinație, urcă în Turnul Pompierilor din Cluj-Napoca, construit în secolul XVI și deschis publicului în 2023.

În interior poți vedea o expoziție dedicată echipamentelor de pompieri din vechime. Odată ajuns în vârf, vei fi răsplătit cu o panoramă spectaculoasă asupra orașului.

Sperăm că te vor ajuta sugestiile noastre de petrecere a timpului în Cluj-Napoca. Dacă îți sunt pe plac toate activitățile din listă și nu vrei să renunți la niciuna, tot ce-ți rămâne de făcut este să-ți prelungești vizita - Clujul este mereu bucuros de oaspeți!

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu