Experimentul Ucraina continuă: Copiii nevaccinați nu vor mai fi primiți la școală!

Postat la: 19.02.2024 - 12:43

Copiii ucraineni care nu vor fi vaccinați cu schema obligatorie impusă de stat nu vor fi primiți în unitățile de învățământ, anunță Centrul de Control și Prevenire a Bolilor Cernăuți.

Centrul de Control și Prevenire a Bolilor Cernăuți colaborează cu unitățile școlare pentru a identifica elevii nevaccinați și a-i direcționa pe aceștia către medicul de familie. Această decizie vine ca urmare a apariției unui număr crescut de cazuri de rujeolă... în România. În regiunea Cernăuți nu s-au înregistrat cazuri de rujeolă în 2024, și doar două (2) în 2023. Copiii trebuie vaccinați în diferite etape împotriva bolilor precum rujeolă, oreion, rubeolă, difterie, tetanos, tuse convulsivă și poliomielită.

„Nivelul de vaccinare este destul de ridicat, dar nu suficient. De exemplu, vaccinarea împotriva poliomielitei la vârsta de șase ani este de 79%. Cele mai multe vaccinuri se fac împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei. Au fost vaccinați 80-92% dintre copii. Dar nivelul recomandat de vaccinare de către OMS pentru a fi protejați împotriva infecțiilor este de 95%", a precizat șefa Departamentului de Imunoprofilaxie al Centrului de Control și Prevenire a Bolilor din Cernăuți, Oksana Katsimon.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu