Familia unui deputat mort în pandemie, la 49 de ani, cere daune morale de un milion de euro. Un spital renumit, dat în judecată

Postat la: 20.03.2023 - 11:01

Familia fostului deputat PSD Sebastian Radu, mort în pandemie în urma unor complicații apărute după diagnosticarea cu COVID-19, a dat în judecată Spitalul Militar Central din București, cerând daune morale de un milion de euro, arată Libertatea.

Potrivit sursei citate, printr-un proces deschis la Judecătoria Sectorului 1 București, Diana Paula Radu și cei doi copii ai parlamentarului PSD Sebastian Radu solicită despăgubiri 1.000.000 de euro daune și 40.000 de euro reprezentând cheltuielile cu transferul pacientului în Germania, unde Sebastian Radu a ajuns în septicemie. Infecția generalizată a fost cauzată de infecțiile nosocomiale contractate în spitalul românesc și ascunse familiei și medicilor străini.

„Poate vom crea un precedent care să trezească sistemul de sănătate românesc. Poate așa nu o să mai moară nimeni", a declarat soția fostului deputat pentru Libertatea.

Sursa citată a mai arătat că în cadrul procesului, Spitalul Militar Central a fost obligat să pună la dispoziția familiei Radu mai multe documente medicale din perioada în care fostul deputat a fost internat în spital, înainte de a fi transferat în Germania.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu