IȘJ Cluj a plătit 2.500 de euro pe un aparat care orientează elevii în carieră prin citirea palmei. Dispozitivul, inventat de un membru al "echipei de vizionari" VIDEO

Postat la: 25.01.2024 - 15:42

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a prezentat cu fast un proiect-pilot numit "Încotro? Eu?", care vizează orientarea elevilor în carieră prin citirea palmei, cu un aparat neurostimulator.

Proiectul a fost prezentat marți, 23 ianuarie, de către Marinela Marc, șefa IȘJ Cluj. Inițiativa vizează o modalitate nestandardizată de a evalua abilitățile native ale copiilor. În mod obișnuit, profilul vocațional este stabilit de psihologi care evaluează răspunsurile trecute de elevi într-un chestionar.

"În cadrul proiectului "Încotro? Eu?", ISJ Cluj identifică grupul țintă și eșantionul de elevi și licee. Va fi un proiect pilot care începe în luna februarie și va dura până în iunie, iar în funcție de rezultate vom vedea dacă îl extindem în anul școlar viitor. În prima fază vor fi 100 de elevi în fiecare lună. Noul sistem îi va ajuta pe elevi să ia decizii legate de carieră", a declarat Marinela Marc la inaugurare. Aparatul a costat 2.500 de euro.

"Este un neurostimulator, pe care elevii își pun palmele, iar ulterior sunt supuși unor impulsuri electrice de voltaj foarte mic prin care le este stimulat creierul. Creierul răspunde înapoi, moment în care scannerul intră în modul de colectare date. Procesul se repetă până se colectează date suficiente la nivel de activitate neurodermală, iar informațiile sunt interpretate de un algoritm inventat de noi", a explicat Andrei Galoș, reprezentant al firmei Psyhometric Systems.

Testarea cu aparatul cumpărat de IȘJ Cluj este complementară evaluării standard, specifică cei implicați în proiect. Datele colectate de dispozitiv produc 7 tipuri de rapoarte referitoare la profilul psihologic, despre care coordonatorii spun că ajută la stabilirea personalității copiilor și adolescenților cu vârste între 6 și 18 ani. Aparatul a fost inventat de cercetător cu nume Dumitru Grigore care este convins că a creat "cel mai performant program de scanare a profilului psihologic pe ADN-ul ființei umane".

Grigore face parte din "echipa de vizionari Tracia Unită". Grupul își afirmă crezul pe pagina oficială de internet: "Suntem cei care ne-am asumat împlinirea viziunii Noului Pământ, conectând, din toata lumea, cele mai strălucite minți". Dumitru Grigore este prezentat drept "consilier în Tehnologii Avansate" în cadrul entității.

VIDEO AICI

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu