Imagini video cu un copil agresat într-un centru de plasament din Voluntari. Anchete ale Poliției și Autorității pentru drepturile copilului

Postat la: 06.01.2021 - 09:11

Un filmuleț în care un copil dintr-un centru de plasament din Voluntari este agresat de către angajați ai centrului au fost făcute publice de către președintele Autorităţii pentru Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, Maria Mădălina Turza, care a anunțat că instituția a deschis o anchetă, ea spunând că "nu există raţiuni pentru care un copil să fie agresat".

În imaginile postate pe Facebook de Mădălina Turza se vede cum băiatul este târât de către o persoană, care îl trage dintre două paturi, iar o femeie îi spune că "trebuie dus la nebuni" şi îl ameninţă că va cheama salvarea. Cei doi angajați ai centrului ar fi fost nemulțumiți că mai mulţi copii ar fi sărit pe saltele. Băiatul se aude plângând, în timp ce încearcă să explice ce s-a întâmplat, însă este ameninţat de către angajaţii centrului, care strigă la el. "În acest moment a plecat o echipă a Corpului de Control al ANDPDCA la Centrul de plasament din oraşul Voluntari, unde în urmă cu scurt timp au avut loc aceste fapte îngrozitoare. La sosirea din misiunea de control, vom sesiza organele de cercetare penală, fără nicio ezitare", a scris Turza.

Ea spune că orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecţie va fi sancţionată conform legii. "Nu există raţiune pentru care un copil să fie bătut sau agresat fizic sau emoţional de către un adult, nici chiar atunci când îşi permite luxul de «a sări pe saltea». Educatoarea care ameninţă copilul cu "salvarea" şi paznicul care îl agresează fizic NU AU CE SĂ CAUTE ÎN SISTEMUL DE PROTECŢIE A COPILULUI. Ştiţi ce înseamnă «chem salvarea»? Este ameninţarea supremă a educatorilor agresori, care, da, uneori cheamă salvarea şi trimit copiii la spitalele de psihiatrie unde le aplică tratamente neuropsihiatrice şi îi fac «legume». Ca pedeapsă şi în loc de educaţie. Cât timp voi ocupa această funcţie, orice informaţie în acest sens se va solda cu repercusiuni legale drastice, fără să clipesc. Pentru că dacă este un lucru pe lumea asta pe care nu îl accept, acesta este abuzul împotriva copiilor sau adulţilor pe care îi avem în grijă. DGASPC Ilfov va trebui să facă o evaluare serioasă şi rapidă în acest Centru de plasament şi să dispună măsurile legale", a adăugat șefa ANDPDCA. Și Poliția Ilfov a anunţat că poliţiştii din Voluntari fac verificări privind "posibile fapte de natură penală".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu