Incredibil ce-a facut Partidul Comunist Chinez impotriva exploatatorilor straini care vânează resurse rare
Postat la: 28.01.2024 - 13:18
În una dintre cele mai bizare știri apărute până acum anul acesta, China a decis aparent să apeleze la benzi desenate pentru a-și avertiza cetățenii cu privire la exploatatorii străini care vor să sugă sângele poporului sau, în cazul de față, resursele de pământuri rare ale țării - adică acele 17 elemente critice pentru producția a o mulțime de lucruri, de la smartphone-uri la motoare electrice și turbine eoliene.
Seria de benzi desenate ilustrează personaje care arată ca străini extrăgând clandestin pământuri rare în Zona Minieră Xishan, care în realitate nu există dar e descrisă aici ca fiind bogată în minereuri rare ce ar putea duce la progrese tehnologice majore în domeniul superconductoarelor. Doi ofițeri de securitate sunt trimiși în zonă sub pretextul că ar fi excursioniști pierduți pentru a descoperi ce se întâmplă.
„Pe măsură ce tehnologia avansează în salturi și progrese rapide, unele minerale primare au devenit resurse strategice rare. China se laudă cu resurse bogate ale acestor minerale. Organizații de peste mări au pus deja ochii pe ele", afirmă unul dintre ofițerii chinezi. Benzile desenate au fost publicate duminca trecută sub promisiunea că vor fi „primul episod dintr-o poveste", după cum relatează Asia Financial.
Poate că știrea ar fi trecut altfel neobservată dacă benzile desenate nu ar fi fost publicate de Ministerul Securității de Stat de la Beijing pe canalul său de WeChat, cea mai mare aplicație de mesagerie din lume. Asta mă face să cred că mutarea face parte din campania concertată dusă în ultimii ani de Partidul Comunist în vederea readucerii tineretului pe „calea cea bună" a socialismului multilateral dezvoltat.
În plus, dat fiind faptul că economia Chinei nu se simte prea bine iar șomajul printre tineri pare atât de mare încât autoritățile au decis să nici nu mai publice date legate de acesta, mereu e o variantă să ștergi de praf manualul de propagandă și să îl deschizi la capitolul cu „străinii exploatatori". Mai rău e însă pentru noi că China controlează aproape 90% din producția mondială de pământuri rare.
Comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu