Inteligența artificială a furat 200 de milioane de dolari printr-un deepfake la Hong Kong

Postat la: 05.02.2024 - 11:09

Angajatul unei multinaţionale din Hong Kong a fost păcălit, în timpul unei videoconferinţe, să efectueze mai multe tranzacţii bancare importante înainte de a realiza că a fost victima unei escrocherii orchestrate cu ajutorul inteligenţei artificiale.

Angajatul a crezut că răspunde unei solicitări a şefului său în timpul unei videoconferinţe cu alţi angajaţi, dar compania sa a pierdut 200 de milioane de dolari din Hong Kong, echivalentul a 25 de milioane de dolari americani. De fapt, în afară de nefericitul protagonist, toți participanţii la întâlnirea virtuală fuseseră creaţi de inteligenţa artificială.

Aşadar, a fost vorba de o înşelătorie deepfake. "În timpul acestei videoconferinţe cu mai multe persoane, s-a dovedit că toate persoanele, în afară de el, erau false, dar păreau mai adevărate decât în realitate", a declarat Chan Shun-ching, superintendentul şef. În cursul discuţiei, angajatul a fost constrâns să efectueze aproximativ cincisprezece tranzacţii pe cincisprezece conturi bancare diferite.

O escrocherie bine pusă la punct. Potrivit anchetatorilor, a fost o operaţiune extrem de profesionistă. Ar fi fost nevoie de luni de zile pentru ca escrocii să obţină înregistrări video ale angajaţilor companiei şi să le folosească pentru a-şi păcăli interlocutorii. Pentru a realiza acest lucru, au folosit inteligenţa artificială.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu