Inteligența Artificială s-a apucat să producă imagini halucinante cu Iisus Hristos

Postat la: 24.04.2024 - 08:44

O parte a internetului este plină de imagini cu Iisus create de programele de inteligența artificială. Facebook este un rai pentru fermele de click-uri și are propriul său tip de „Mântuitor" AI.

Iisus făcut din creveți, dovlecei, sticle de plastic, spaghete, piese de mașină, peisaje. Algoritmii de recomandare de pe rețelele de socializare pompează imagini ciudate generate de AI cu tematică religioasă. Fotografiile au devenit virale mai ales pe Facebook, acumulând like-uri și parade de "Amin" printre comentarii. Ele au primit sute de milioane de interacțiuni pe platformă, potrivit unei noi analize realizate de Stanford Internet Observatory, care a studiat 120 de astfel de pagini.

"Imaginile atrag atenția: unele sunt frumoase, altele senzaționale și altele pur și simplu ciudate", a explicat Renée DiResta, cercetător la Universitatea Stanford și autor al studiului. "Iisus Hristos a devenit o resursă ușoară pentru a atrage atenția și, de fapt, publicarea de conținut generat de inteligența artificială este recompensată de sistemele de recomandare care par să promoveze imaginile", a adăugat DiResta.

Imaginile bat pe aceeași temă și chiar și estetica este omogenă, hipersaturată, cu culori stridente. De multe ori, alături de statuile ciudate ale lui Iisus se află copii, iar în legendă scrie "minunatele lucrări ale acestor băieți din Africa" sau "cel mai bun artist din sat". Sub imagine, un copil de culoare lângă un Iisus Hristos făcut din spaghete, scriu: "Mulțumesc tuturor celor care îmi apreciază arta". Pe niciuna dintre imagini nu există o etichetă care să indice caracterul artificial.

Cu alte cuvinte, pentru a construi o secțiune 'Pentru tine'. Acum, sculpturile lui Iisus făcute din calamari, midii și creveți au ajuns și ele printre recomandări, iar asta este o problemă. Meta nu numai că nu a lansat încă etichete de inteligență artificială, dar acum promovează și conținuturi înșelătoare.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu