Israelul bate palma cu Moderna, Europa oprește vaccinul la graniță!

Postat la: 05.01.2021 - 09:38

Europenii amână luarea unei decizii referitoare la aprobarea vaccinului produs de compania Moderna. În același timp, Israelul și-a dat acceptul pentru folosirea sa, ridicând la fileu mingea experților medicali din UE.

Luni, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat, la Amsterdam, amânarea până miercuri a deciziei cu privire la recomandarea utilizării vaccinului produs de Moderna, desi a fost deja aprobat în SUA și Canada. Ceea ce reprezinta argumente suficient de puternice pentru partea israeliană.

Un comitet de experţi EMA s-a reunit luni, 4 ianuarie, cu două zile mai devreme decât era planificat iniţial, pentru a discuta despre aprobarea vaccinului dezvoltat de firma Moderna (SUA). Unele întrebări legate de acest vaccin rămân deschise, potrivit participantului olandez la acest comitet. EMA nu a exclus posibilitatea de a nu se ajunge la adoptarea unei decizii înaintea întâlnirii comitetului, programată pentru miercuri.

Procedura arată că, după ce EMA recomandă vaccinul, Comisia Europeană trebuie să-l aprobe în mod oficial, etapă care nu ar trebuie să ia mult timp şi este considerată o formalitate. EMA a autorizat deja în decembrie utilizarea vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech. Până în prezent, Uniunea Europeană a comandat 160 de milioane de doze de vaccin Moderna.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu