Isteria economiei la energie opreste Universul in loc. Celebrul accelerator de particule de la Geneva a fost decuplat de la tainele Big-Bang!

Postat la: 29.11.2022 - 12:14

Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN) a oprit Large Hadron Collider, cel mai mare accelerator de particule din lume pentru a economisi energie. De asemenea, anul viitor este prevăzută reducerea cu 20% a programului de lucru.

Această reducere a fost solicitată de furnizorul francez de electricitate EDF. Oprirea anticipată ar trebui să ușureze semnificativ sistemul: în timpul unui an întreg de funcționare, acceleratorul consumă la fel de multă energie electrică ca toate gospodăriile unui oraș cu o populație de 300.000 de locuitori.

Directorul de cercetare Joachim Mnich a declarat că, în comparație cu perioada actuală de funcționare a acceleratorului, care durează patru ani, o reducere cu 20% a numărului de coliziuni în acest an și anul viitor este acceptabilă. Potrivit acestuia, "dacă prețurile energiei electrice rămân ridicate pe termen lung, ar putea însemna că trebuie să reducem programul cercetare".

Large Hadron Collier este implicat in cercetarea particulelor din Univers, incercand sa descifreze tainele Big Bang. Tot datorita LHC a fost demostrata teoria "particulei lui Dumnezeu", cum a fost denumit bozonul Higgs, cel care face legatura cu lumea materiala din perspectiva quantica. Si tot LHC a confirmat intr-un experiment alaturi de alte institute de cercetare existenta undelor gravitationale.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu