Lista ţărilor de pozitive la virusul B.1.1.7. Cât de repede se răspândeşte noua tulpină din Marea Britanie a Sars-Cov2

Postat la: 02.01.2021 - 11:50

În 33 de ţări din lume au fost descoperite cazuri de infectare cu virusul B.1.1.7, noua tulpină de coronavirus, mult mai contagioasă, anunţată iniţial în Marea Britanie, pe 8 decembrie. Prin urmare, peste 40 de ţări au decis să izoleze călătorii care sosesc din Regatul Unit.

Lista ţărilor care au identificat infecţii cu virusul B.1.1.7: Statele Unite, Marea Britanie şi Turcia, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania , Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveţia şi Emiratele Arabe Unite, precum şi Taiwan.

Turcia este cea mai recentă ţară care a depistat 15 cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus, motiv pentru care a decis închiderea graniţelor pentru călătorii sosiţi din Marea Britanie. Toate cele 15 persoane infectate cu virusul B. 1.1.7 se întorseseră din Regatul Unit. Multe state au impus restricţii nu doar călătorilor proveniţi din Marea Britanie, ci şi celor care se întorc din alte state unde au fost depistate cazuri de infectare cu tulpina mult mai contagioasă.

In Statele Unite a fost găsit virusul deocamdata în Florida, California şi Colorado. Niciuna dintre persoanele găsite infectate în Statele Unite nu a călătorit însă recent, ceea ce creează temeri privind amploarea circulaţiei noului virus. În Africa de Sud, a apărut o versiune similară a virusului, care se aseamănă cu B.1.1.7. În jur de 90% dintre persoanele testate în această ţară au fost infectate cu această tulpină.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu