Lumea nu mai crede in povestile globalistilor: Vănzările de mașini electrice și hibride au scăzut dramatic la nivel mondial

Postat la: 28.02.2024 - 11:51

Vânzările de automobile electrice și hibride au înregistrat o scădere semnificativă, la nivel mondial, cu 26%, în ianuarie 2024, comparativ cu decembrie 2023, anunță producătorii în domeniu, conform Euronews.

Analiștii spun că schimbarea de pe piață a fost influențată de o serie de factori, printre care reducerea subvențiilor în mai multe state, reglementările mai stricte, vânzările sezoniere mai mici, dar și prețurile relativ mari la autoturismele electrice. Industria a fost trasă în jos de evoluțiile modeste de pe trei piețe principalele, Franța, Germania și China. Cele două mari piețe europene au înregistrat scăderi de până la 50 %, iar în China, vânzările s-au restrâns cu 26%.

"În Europa, observăm o presiune mare din partea mediului politic pentru a promova vehiculele electrice. Cred însă că răspunsul pieței este puțin diferit. Observăm că există unele dificultăți în ceea ce privește adoptarea în masă a vehiculelor electrice din cauza infrastructurii, poate din cauza lipsei de informații cu privire la modul în care funcționează, dar și din cauza prețurilor, care reprezintă, de asemenea, o provocare. Așadar, aș spune că, pentru moment, observăm un mare impuls, dar vom vedea cum va evolua în următorii ani", a declarat Sandro Mesquita, director general Geneva International Motor Show.

Între timp, la Geneva, după o pauză de patru ani, și-a deschis ușile unul dintre cele mai mai saloane auto din Europa, Geneva Motor Show. Prezența producătorilor mari este una modestă, comparativ cu cea de până la pandemia de COVID 19. Potrivit organizatorilor, în acest an, vor fi doar 15 premiere mondiale, față de peste 140 la ediția din 2019.

Scăderea anunțată de producătorii de automobile vine în contextul în care Mercedes-Benz a anunțat că renunță la dorința de a produce doar mașini electrice. Producătorul german și-a dat seama că viitorul acestora nu e foarte promițător. De asemenea, Sir Jim Ratcliffe, al doilea cel mai bogat om din Marea Britanie, a acuzat guvernele europene că bagă mașinile electrice „pe gâtul consumatorilor" deși aceștia nu vor să le cumpere.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu